UVJERITE SE SAMI!

Ibrahimovićeve čarolije na Velodromeu

08.10.2012 u 09:37

Bionic
Reading

I dok se u Španjolskoj igrao 'el clasico', francuski je nogomet u nedjelju svjedočio 'la classiqueu'. U derbiju 8. kola Le Championnata Marseille i PSG su na Velodromeu odigrali neodlučeno 2:2

Osim što je rezultat bio identičan kao i u španjolskom derbiju, još je jedna stvar bila ista - dvostruki strijelci. Za Marseille je to bio Andre-Pierre Gignac, a za PSG neuništivi Zlatan Ibrahimović koji je s dva briljantna poteza odgovorio Messiju i Ronaldu.

Marseille je poveo u 17. minuti kada se Gignac oslobodio čuvara, s desne strane ušao u kazneni prostor i lijepim udarcem desnom nogom matirao Salvatorea Sirigua. Uslijedila su potom dva Ibrahimovićeva bljeska.

Najprije je u 23. minuti nakon ubacivanja iz kornera s desetak metara petom zakucao loptu u gol, a samo dvije minute kasnije je pogodio iz slobodnog udarca s gotovo 30 metara. U sedam utakmica u francuskom prvenstvu zabio je devet golova i prvi je strijelac lige. Od toga je u četiri utakmice bio dvostruki strijelac. Nevjerojatno zvuči i podatak da je postigao 37 pogodaka u zadnjih 39 utakmica u nacionalnim prvenstvima - za Milan u Seriji A i za PSG u Le Championnatu.

Ibrahimovićevi pogoci ipak nisu bili Parižanima dovoljni za pobjedu. Gignac je u 32. minuti glavom zabio za konačnih 2:2. Zadržao je time Marseille na vrhu prvenstvene ljestvice, s tri boda više od PSG-a.

Ibrahimović i PSG uskoro će se pojaviti u Zagrebu budući da u 3. kolu skupine A Lige prvaka, 24. listopada, gostuju kod Dinama.

Carlo Ancelotti je u nedjelju na Velodromeu pružio priliku sljedećim igračima: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Matuidi, Chantome, Verrati (od 58. Armand), Pastore (od 46. Gameiro) - Ibrahimović, Menez (od 74. Van der Wiel).

Spomenimo da je u ranijoj utakmici Lorient ugostio Lyon, a utakmica je završila rezultatom 1:1. Dejan Lovren je odradio svih 90 minuta u obrani 'lavova'. I treća nedjeljna utakmica, ona između Bresta i Bordeauxa, završila je remijem (1:1).