IMPRESIONIRANI GERRARD

Ibrahimović ponizio Engleze: Jesam li sad najbolji na svijetu?

15.11.2012 u 09:56

Bionic
Reading

Zvijezda nogometne reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović u utakmici protiv Engleske zabio je sva četiri gola u domaćoj pobjedi 4:2

Posebno je dojmljiv njegov posljednji gol u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Vratar Engleske Joe Hart glavom je izvan svog kaznenog prostora izbio loptu ispred 195 cm visokog Zlatana, koji je na nju krenuo punim trkom, a onda ju je prije odskoka, iskosa s desne strane, leđima okrenut golu, zahvatio škaricama i s 30-ak metara poslao u mrežu prije nego je Hart stigao dotrčati do svog gola.

PSG-ov napadač u prošlosti je propustio impresionirati engleske medije prvenstveno nekonstantnim predstavama u izravnim ogledima protiv premierligaških klubova, ali vjeruje da bi posljednja predstava mogla promijeniti stvorenu sliku o njemu i na Otoku.

Može li itko više kritizirati Ibrahimovića?

Da birate jednog igrača kojeg biste doveli u nekog od naših prvoligaša, bi li to bio Ibrahimović? Uključite se u raspravu na portalu Tribina.hr

'Tako je to s Englezima. Ako zabiješ protiv njih, onda si dobar igrač, a ako ne zabiješ, onda nisi dobar igrač. Sjećam se Lionela Messija prije finala Lige prvaka 2009. Tada je zabio protiv Manchester Uniteda i odjednom je bio najbolji na svijetu. Možda će sada tako nešto reći i za mene', rekao je na jeziku uvijek britak Ibrahimović.

Potom se sjajni Šveđanin, čiji je otac iz BiH, a majka iz Hrvatske - dotaknuo posljednjeg gola koji će se prepričavati još dugo vremena.

'Hart je duboko izašao, a ja sam pokušavao poslati loptu u mrežu. Bio sam na travi kada je lopta bila na putu u mrežu. Vidio sam kako branič uklizava i pokušava izbaciti loptu i u tom sam trenutku želio viknuti 'ne', ali je lopta ušla', kazao je 31-godišnji napadač.


Kapetan engleske reprezentacije Steven Gerrard bio je impresioniran, a nekoliko riječi kazao je i o legendarnim škaricama.

'Ibrahimovićeva predstava bila je prezentacija svjetske klase. Njegov zadnji gol jedan je od najboljih koje sam ikada vidio uživo. Za mene je i dalje Zinedine Zidane najbolji igrač svijeta, najbolji igrač svoje generacije. Međutim ovo je bila Zlatanova večer. Što možete reći kada vam netko zabije četiri gola? I još na takav način. Jedan je od najboljih koje sam vidio', kazao je Gerrard.