novi šuker

Iako su u Osijeku još uvijek ogorčeni zbog načina ispadanja iz Kupa, ova vijest jako će razveseliti navijače 'bijelo-plavih'

04.06.2020 u 09:19

Bionic
Reading

Iako je prva utakmica u 'post-korona' sezoni nogometašima Osijeka donijela gorčinu, jer ispali su od Rijeke u polufinalu Kupa uz sudačke propuste, navijači 'bijelo-plavih' ipak se imaju čime utješiti.

Nogometaši Osijeka tijekom tjedna doznali što znači sudačka nepravda, jer u polufinalnom okršaju hrvatskog Kupa okršaju protiv Rijeke neke su odluke išle na njihovu štetu, pa momčad Ivice Kuleševića u tome vidi i razlog neprolaska u finale.

A da su u pravu, potvrđuje i odluka HNS-a koji je glavnog suca Igora Pajača i suca iz VAR sobe Frana Jovića, maknuo sa svojih lista do kraja sezone.

No, to sve Osijeku neće donijeti previše zadovoljštine, jer ostali su bez prilike boriti se za trofej.

Međutim, da ipak sve ne bude tako crno, pobrinuli su se u klubu te su dogovorili nastavak suradnje s trenutno najboljim strijelcem (op.a zabio je do sad 17 golova, odnosno pet više od drugog Mislava Oršića) Hrvatski Telekom Prve lige, Mirkom Marićem, na produženje ugovora.

Najbolji strijelac 'bijelo-plavih' dogovorio je s čelništvom slavonskog prvoligaša nastavak suradnje za još godinu dana. Iako već ima važeći kontrakt do ljeta 2022. godine, sada ga je produžio do kraja lipnja 2023., na obostrano zadovoljstvo.

  • +19
Druga polufinalna utakmica Hrvatskog kupa, HNK Rijeka - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Puno puta sam već isticao kako mi je ovdje lijepo i da mi se nikamo ne žuri. Najbolji nogomet u karijeri igram upravo u Osijeku, potvrđuje to i statistika, odnosno moj učinak na terenu za što su, dakako, itekako zaslužni i suigrači. Zahvaljujem Upravi na povjerenju, a što se mene tiče mislim da sam i ovom odlukom dao do znanja da ne želim nigdje srljati u smislu nekog transfera. Strpljivi smo i klub i ja kada je riječ o ponudama koje nam stižu i nismo pod nikakvim pritiskom. Naravno da bih volio steći novo iskustvo igranja u nekoj jačoj europskoj ligi, no to će morati biti prava ponuda koja bi zadovoljila sve zainteresirane strane. Bitno je da se međusobno uvažavamo, mogu reći da i zajednički planiramo neke stvari u budućnosti i uvijek ću nastojati dati svoj puni doprinos u ostvarenju Osijekovih ambicija', rekao je Marić za službenu klupsku stranicu.

Dakako da je ovakvim činom ponajboljeg igrača, trenutno i najskupljeg osječkog eksponata na nogometnom tržištu, zadovoljan i sportski direktor Alen Petrović.

'Svi znamo koliko Mirko znači za našu momčad, ne samo zbog postignutih golova. Otkako je u rujnu 2017. stigao kod nas uspostavili smo odličan odnos obostranog povjerenja i zaista smo sretni što je NK Osijek u tom vremenu do sada istinski doživio svojim klubom iz kojega ne žuri opet krenuti izvan granica Hrvatske. Hvala mu na tomu jer je prepoznao naš Klub kao pravu sredinu za potpunu igračku afirmaciju, a nadam se da će uskoro imati status člana A reprezentacije koji i zaslužuje'.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.