REAKCIJE OBITELJI

Majku Novaka Đokovića svladale emocije, a javio se i prvi igrač svijeta porukom koja će na noge dignuti sve teniske fanove

10.01.2022 u 14:37

Bionic
Reading

Nakon svega što je ovih dana prošao i pobijedio vladu Australije, oglasio se najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, ali i cijela njegova obitelj

Obitelj Novaka Đokovića zahvalila je u ponedjeljak u Beogradu australskom federalnom sudu na poštenom suđenju i svima koji su u Srbiji, regiji i svijetu stali uz prvog tenisača svijeta 'da bi pravda i istina na vidjelo'.

'Ovo je njegova najveća pobjeda, najveća u njegovoj karijeri, veće od svih pobjeda i grand slamova"' rekla je Đokovićeva majka Dijana te dodala:

'Mi smo ovdje došli proslaviti pobjedu našeg sina, našeg Novaka. Dečka koji je svoju obitelj naučio da ne trpi nepravdu. On ništa nije kriv, on ništa nije učinio što se kosi sa njihovim zakonima, a doživio je torturu. Ova situacija za nas je izuzetno teška. Najteže nam je bilo kada je došlo do prekida veze kada nije imao telefon kod sebe. Nismo znali što mu se događa, da li je dobro, da li sit, da li je zdrav... To su neke stvari koje ja kao majka ne mogu tek tako prebroditi. Sve majke će me shvatiti.'

Federalni sud u Melbournu poništio je u ponedjeljak odluku australske vlade kojom je odbijena viza uoči Australian Opena prvom tenisaču svijeta i devetostrukom osvajaču tog turnira.

Sudac Anthony Kelly u ponedjeljak ujutro po srednjoeuropskom vremenu poništio je ukidanje vize i naložio australskoj vladi da plati sudske troškove, a Đokovića iz imigracijskog pritvora u roku od pola sata.

  • +2
Policija vs fanovi Novaka Đokovića Izvor: Profimedia / Autor: William WEST / AFP / Profimedia

'Hvala svim ljudima širom svijeta na potpori Novaku i njegovoj obitelji. Hvala svima koji se zalažu za slobodu mišljenja, govora. Nije se dao baciti na koljena, niti će se ikada baciti na koljena. Razne stvari su se događale ovih dana. On je jedna mentalna gromada, jedan fantastični mladi čovjek, koji je sa svima dobar, netko tko uvijek pokušava pomoći, nikako odmoći. Ali to što je iz male siromašne zemlje nije se svidjelo nekim moćnicima.'

Ta odluka, međutim, ne znači da je slučaj okončan jer ministar ministar za imigraciju, državljanstvo, migrantske usluge i multikulturalna pitanja Alex Hawke može iskoristiti osobne ovlasti za ukidanje Đokovićeve vize.

Hawke, međutim, tu odluku nije donio u roku od četiri sata nakon završetka ročišta.

' Zadovoljan sam i zahvalan što mi je sudac poništio ukidanje vize. Unatoč svemu što se dogodilo, želim ostati i pokušati se natjecati na Australian Open. Ostajem fokusiran na to. Doletio sam ovdje igrati na jednom od najvažnijih događaja koje imamo i to pred nevjerojatnim navijačima. Trenutačno toliko mogu napisati i naravno jedno ogromno HVALA svima širom svijeta koji su mi pružali podršku i snagu i ohrabrivali me da ostanem priseban i jak', javio se Novak s treninga.

'Zahvalio bih se pravnom sistemu Australije i sucu Kellyju koji je slučaj vodio prilično neutralno. Ovo suđenje koje je trajalo više od sedam sati gledao je cijeli svijet. Novak je na slobodi! Maloprije je trenirao na teniskom terenu. On je otišao osvojiti još jedan Australijan Open! On je otišao u Australiju igrati tenis. Otišao je sa najboljim mogućim namjerama, dao je svu moguću dokumentaciju koju je mogao, na kraju i dobio medicinsko izuzeće. Epilog smo danas saznali. Novak je sportaš, on se bavi tenisom, najbolji je tenisač svih vremena', izjavio je brat Đorđe.