prekalkulirao se

Iako nije bio na terenu, upravo je on jedan od najvećih krivaca za blamažu Reala

06.03.2019 u 08:27

Bionic
Reading

Koliko smo se već puta uvjerili da u sportu ne smije biti opuštanja, a kamoli podcjenjivanja. Posebno u današnjem, suvremenom nogometu, kojeg na gotovo identičnom nivou igraju ponajbolje europske momčadi

Nažalost svih onih koji navijaju za Real, evidentno je da to 'kraljevi', pa ni njihov iskusni kapetan Sergio Ramos, nisu shvatili. Jer i prošle godine su imali sličnu situaciju, kada su se s gostovanja kod Juventusa vratili s pobjedom 3:0.

Uzvrat u Madridu bio je dramatičan, jer gosti su preko Mandžukića, koji im je zabio dva gola, i Matuidija, tu prednost poništili. I pitanje je kako bi Real prošao, da se u sudačkoj nadoknadi nije 'ukazao' engleski sudac Oliver, koji je pokazao na bijelu točku i s koje je precizan bio Cristiano Ronaldo.

>> Ajax osramotio Real usred Madrida i potvrdio veliku krizu 'kraljeva'

No, u Realu očito kratko pamte i još brže zaboravljaju, pa su pomislili da im je pobjeda 2:1 iz Amsterdama jamstvo za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

A da je tome tako, potvrđuje i potez kapetana ponajbolje svjetske momčadi, Sergija Ramosa, koji je 'inzistirao' na žutom kartonu, kako bi se u uzvratu - počistio kartona. I da stvar bude još gora, to se nije čak ni sramio priznati.

I što se njemu i njegovoj momčadi dogodilo? Već u 18. minuti, zbog propusnosti obrane, gubili su 2:0 od mladog, potentnog i rastrčanog Ajaxa. Bio je to rezultat koji je Nizozemce vodio u četvrtfinale, a što je natjeralo domaćine da se još više otvore.

Takav rizik Solarijeve momčadi iskoristili su gosti, a preko Tadića i Schönea, prekrasnim golovima, za konačnih 1:4, posve su uništili snove Realovim igračima, koji ove sezone, osim klupskog svjetskog prvenstva, neće osvojiti ni jedan 'ozbiljni' trofej.

U to vrijeme, dok su se Modrić i suigrači pokušali isčupati iz blata, Sergio Ramos mogao je samo šiziti u svečanoj loži.