nakon odigranog superkupa

Iako je imao razloga za slavlje, Ante Čačić poslao je poruku upozorenja; Hajdukov trener zvučao je još dramatičnije...

10.07.2022 u 08:36

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama osvojili su hrvatski SuperSport Superkup nakon što su u zagrebačkom Maksimiru boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Hajduk s 4:1. Nakon 90 minuta igre na terenu bilo je 0:0.

'Bila je to dobra, sadržajna i gledljiva utakmica, ali nema euforije', kazao je trener Dinama Ante Čačić nakon osvajanja Superkupa.

'Mislim da smo bili podjednaki, a Lovre Kalinić najzaslužniji je što je utakmica otišla do jedanaesteraca. Ove utakmice još uvijek služe da dobijemo uvid u igrače i način kako možemo funkcionirati. Sasvim solidno je izgledalo ovo s Drmićem i Petkovićem, ali bit će tu još dosta posla. Nadam se da će i ostali učiniti sve s nama da se domognemo proljeća u Europi, to bi za naš nogomet bila zaista velika stvar. U nedjelju je slobodan dan i onda krećemo s pripremama za Lokomotivu, moramo se okrenuti prvoj prvenstvenoj obvezi', poručio je Čačić.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas bio je razočaran.

'Nisam zadovoljan, u penalima je nedostajalo sreće. Razumijem da su navijači razočarani i imaju pravo biti razočarani. Kad pobijedimo, cijela Dalmacija je sretna, kad gubimo svi su tužni pa čak i oni koji ne prate nogomet. Nismo bili bolja momčad, pogotovo u drugome dijelu, nedostajalo nam je odlučnosti i točnih dodavanja. Vidjeli smo gdje ima prostora za popravak', kazao je Litavac, koji je djelovao dosta potišteno. iako mu igra iz prvog dijela daje za pravo da vjeruje u puno više.

  • +37
Supersport Superkup 2022: Dinamo - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.