borba za vlast u HNS-u

Šimiću dva glasa, kaos u istarskom savezu - a Šukeru pobjeda?!

04.12.2017 u 19:19

Bionic
Reading

Ono što se već neko vrijeme pričalo, u ponedjeljak je i službeno potvrđeno - ŽNS Splitsko-dalmatinski kao svog kandidata na izborima za predsjednika HNS-a podržat će Darija Šimića

Kako javlja Dalmatinski portal, kandidat za člana IO HNS-a pri ŽNS-u Splitsko-dalmatinse županije je Marko Erceg sa 184 glasa 'za' i dva glasa suzdržan, a on je rekao:

  • +2
Dario Šimić u Zadru predstavio program za predsjednika HNS-a Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

'Svjedoci ste borbe, a isto tako podrške od navijača koja je u ovom trenutku najvažnija. Mislim da je konačno došlo vrijeme da se stvari promijene i krenu u pravom smjeru. A dobili smo i jasne signale od premijera i politike. IO ga je podržao, a ja ispred Skupštine predlažem da Dario Šimić bude kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza'.

Uslijedilo je glasovanje: a Erceg je povrdio: 'Izjavljujem kako je kandidat za predsjednika HNS-a Dario Šimić potvrđen sa 184 glasa 'za' i dva suzdržana'.

Nazočnima se obratio i Stipe Pletikosa, koji je član Šimićeva 'stožera':

'Prvo bih htio ispričati moga kolegu Darija Šimića koji nije ovdje mogao biti jer je večeras u Gospiću, Goran i Mario su u Vinkovcima i Vukovaru. Želimo da ljudi saslušaju naš program kojim želimo promijeniti puno stvari. Već smo naglasili da želimo nogomet vratiti hrvatskom narodu, unaprijediti infrastrukturu i otvorenost prema svima vama. Odmah bih želio demantirati špekulacije da su do sada skupili 14 potpisa županijskih saveza, Nadam se da ćemo jako dobro surađivati za dobro hrvatskog nogometa'.

Isti izvor potvrdio je da je i ŽNS Zadarski održao u ponedjeljak Izvršni odbor na kojemu je jednoglasno podržao Darija Šimića za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

U utorak se sastaje Izvršni odbor NS Županije dubrovačko-neretvanske koji bi također trebao podržati Šimića, a valja vidjeti može li se što promijeniti u Šibeniku, gdje su navijači ogorčeni nakon što je dana potpora Davoru Šukeru.

Inače, tijekom dana preko društvenih mreža počele su kolati i fotografije na kojima se jasno iščitava navijačka podrška Šimiću.

Izbori su se održavali i u istarskom ŽNS-u, no kako doznajemo zbog incidenta koji se skoro pretvorio u fizički obračun, sjednica IO-a mogla bi se ponoviti tijekom utorka.

Čovjek koji drži Šukerovu stranu, Igor Živković naglasio je kako od Šimića nije dobio nikakav poziv za sastanak, što su pak sa Šimićeve strane demantirali uvidom u mail u kojem se Živković 'zahvalio, uz konstataciju kako neće imati vremena'.

Međutim, koliko god Šimić, Pletikosa, Stanić i Vlaović uvjeravali u promjene, ali i imali podršku javnosti, čini se kako je 'uhodana mašinerija', već presudila pobjednika.

Odnosno da Davor Šuker neće niti imati protukandidata jer Šimić prema nama dostupnim informacijama, može dobiti podršku eventualno četiri ŽNS-a. Uz Split i Zadar, to bi mogli biti još Dubornik te možda Šibenik, ako promijeni svoju prvotnu odluku.