S TERENA NA ULICU

I Wayne Rooney pomogao savjetom za nove Nike tenisice!

09.04.2013 u 13:20

Bionic
Reading

Inspirirani svjedočanstvima, emocijama i doživljajima danas velikih svjetskih nogometaša Nikeovi dizajneri i inovatori stvorili su NIKE FC247 tenisice za mali nogomet prisutne na malonogometnim terenima, ali i na ulici

Nike FC247 tenisice odgovarat će igračima koji teže postizanju izvrsnih rezultata, vrhunskim performansama, još boljoj kontroli lopte i koji žele tenisicu koja savršeno prijanja na nogu.

'Nogomet je danas najveći i najpopularniji sport na planeti. U njemu se uživa na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme. Dostupnost tog sporta postala je od nevjerojatne važnosti. Kako raste broj ljudi generalno gledano tako postaje sve teže pronaći mjesta za igru nogometa s 11 igrača u timu. Danas svjedočimo porastu igre s manje igrača koja je lakše dostupna, kazao je Phil McCartney, potpredsjednik odsjeka za nogomet u tvrtki Nike.

'Razgovarajući sa sportašima koji se bave nogometom, saznali smo da se u Velikoj Britaniji ne igra masovno samo tradicionalni mali nogomet u dvoranama, već na svim podlogama', dodao je McCartney.

'Na Nikeu je da upravo tim igračima koji mali nogomet prakticiraju na raznim podlogama, osigura prave proizvode za različite površine.'

Ova spoznaja vodila je Nike pri stvaranju FC247, nove linije tenisica za nogometne performanse i slobodno vrijeme, prilagođenu različitim površinama na kojima se igra mali nogomet. Svaku od tih linija karakterizira inovativan dizajn specifičan za pojedine stilove igre.

Nove tenisice Nike Lunar Gato II (599kn), Nike Bomba Finale II (649kn) i Nike Elastico Finale II (649kn) dostupne su od 12. travnja 2013. u Nike trgovini, u Ilici, kao i ostalim Nike trgovinama.

A što je pomoglo McCartneyu i njegovu timu da nastanu tenisice po mjeri igrača? Svjedočanstva poznatih nogometaša i njihove sugestije bile su dovoljne da Nike na njihove želje i potrebe odgovori spremno s tri vrste novih tenisica za mali nogomet.

Među onima koji su inspirirali Nike tim je velika nogometna zvijezda Manchester Uniteda Wayne Rooney, koji je rekao:

'Kao dijete sam igrao mali nogomet i to je uistinu značajno utjecalo na moj kasniji razvoj kao nogometaša. Izrazito sam poboljšao kontrolu, brzinu, orijentaciju i osjećaj za igru. I danas na treninzima igramo varijacije malog nogometa na treninzima.'

Iniesta Nike Elastico II

Barcelonin vezni igrač, poznati Andrés Iniesta slaže se da je mali nogomet imao snažan utjecaj na razvoj njegove igre:

'Kada bih imao više slobodnog vremena, volio bih trenirati s mojim kolegama u malonogometnoj momčadi. Mali nogomet mi pomaže kontrolirati loptu u ograničenom prostoru.'

'Za Brazilce, ulica je mjesto na kojem se uči igrati nogomet. Možete to vidjeti po načinu našeg kretanja, dodira s loptom, mogućnosti kontrole i vođenja lopte pri brzini', o svom iskustvu igranja malog nogometa rekao je brazilski napadač Neymar da Silva Santos Júnior.

'Brzi tempo, uz ograničen prostor, traži instinktivnu reakciju, kontrolu i vještine donošenja odluke u djeliću sekunde koje vode do elitne razine bavljenja sportom. Te informacije imale su veliki utjecaj na proizvode koje smo stvorili', istaknuo je McCartney.

A Nike je proizveo tenisice: Nike Bomba Finale II, Nike Elestico Finale II i Nike Lunar Gato II. Sva tri modela donose inovativni dizajn koji omogućuje igračima da poboljšaju svoje vještine na različitim površinama. Svaka tenisica je stvorena kako bi pružila uravnoteženu brzinu, kontrolu, udobnost i preciznost na različitim površinama.

Sve nove tenisice sadrže čvrst potplat koji omogućuje fleksibilan utor za metatarzalnu kost, a koja omogućuje osloboditi taj dio stopala za brže pokrete i pokretljivost u ograničenim prostorima.

Neymar Nike Lunargato II

Bomba Finale II tenisice,u žarko narančastoj i crnoj boji, imaju 27 posto manje dijelova kako bi bile mekanije i fleksibilnije, te su ujedno 10% lakše od prethodne verzije. Stožasti zatični vijci za brzu rotaciju daju dodatnu potporu pri brzim skretanjima tijekom igre, dok duguljasti zatični vijci pružaju izvanredno prijanjanje i stabilnost na terenu.

Wayne Rooney
Kao dijete sam igrao mali nogomet i to je uistinu značajno utjecalo na moj kasniji razvoj kao nogometaša. Izrazito sam poboljšao kontrolu, brzinu, orijentaciju i osjećaj za igru

Bomba Finale II i Elastico Finale II opremljene su novom 'nikeskin' tehnologijom, poliuretanskom kožom koja prekriva mrežaste dijelove,što tenisice čini lakšima i tanjima od prethodnih. Obje imaju snažno prijanjaju, te ih karakterizira mrežasta geometrija bez šava što igračima omogućuje bolju kontrolu lopte. Također, Nike Bomba Finale II sadrži Nike svevrevremensku tehnologiju (All Condition Control) za dosljednu kontrolu lopte u suhim i mokrim uvjetima.

Dinamičan zeleni dizajn karakterističan je za Elastico Finale II, koja ima 39% manje komponenti i 22% je lakša od prethodne tenisice. Fleksibilniji potplat, dizajniran za tvrde podloge, sadrži šare u obliku riblje kosti i točkica kako bi se maksimiziralo prijanjanje i poboljšala kontrola lopte. Elastico Finale II također sadrži prozračno perforirano gornjište i pete dizajnirane za optimizaciju udobnog osjećaja.

Lunar Gato II, plasirane su u plavoj i žutoj boji, dizajnirane za brzu i dinamičnu igru na svim površinama. Sadrže 33% manje komponenti od prethodne tenisice te su 16% lakše. Podatna koža gornjišta poboljšava osjećaj lopte pod nogama i eliminira upade te se oblikuuje poput čarape kako bi u potpunosti anatomski pristajala. Spojene mrežaste ploče čvrsto drže sredinu stopala kako bi se povećala bočna potpora, a Lunar Gato II dao balans lakoće i udobnosti.