PAKLENA ATMOSFERA

I to se dogodilo! Rukometaši Zagreba nakon 15 godina poraženi u prvenstvu, pali su kod najvećeg rivala koji je došao do povijesnog trijumfa

26.03.2022 u 21:34

Bionic
Reading

U derbiju hrvatskog rukometnog prvenstva Nexe je u fantastičnoj atmosferi u Našicama svladao aktualnog prvaka PPD Zagreb 30:29 (16:14)

Kako i priliči najvećem hrvatskom derbiju, gledatelji u sportskoj dvorani Osnovne škole Kralj Tomislav, kao i oni pred malim ekranima, mogli su gledati napetu utakmicu u kojoj se u uvodnih 15-ak minuta igralo gol za gol, nakon čega je inicijativu i vodstvo preuzeo našički klub koji je u nekoliko navrata vodio i s pet pogodaka razlike, da bio na koncu slavio s konačnih 30:29 za svoju prvu službenu pobjedu nad PPD Zagrebom u prvenstvu Hrvatske, piše na službenoj stranici zagrebačkog kluba.

Ranije je, podsjetimo, Nexe pobjeđivao najbolji hrvatski klub u SEHA ligi i u prijateljskim dvobojima, ali nikada u domaćem natjecanju.

Prvi poraz nakon čak 15 godina (zadnji puta Zagreb je u prvenstvu Hrvatske poražen 2007. godine od Osijeka) najbolji su hrvatski rukometaši potpisali pred gotovo tri tisuće ljudi, dok su Našičani upisali četvrtu ovosezonsku pobjedu u Paket24 Premijer ligi za prvaka uz onaj jedan, šokantni poraz od Sesveta.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bio je Ivan Čupić s osam pogodaka, dok su sjajnu partiju pružili i pivoti Nikola Grahovac sa sedam golova, odnosno Željko Musa s četiri. Dino Slavić imao je pet, a Matej Mandić dvije obrane.

Pobjednike je do slavlja u prvom redu predvodio raspucani Halil Jaganjac koji je upisao 10 pogodaka, dok su po četiri gola dodali Dorian Markušić, Mario Tomić i Marin Jelinić. Pet je obrana upisao mladi Dorian Kuzmanović, a jednu manje Mihailo Radovanović.

Nexe je sa osam bodova preuzeo vodeću poziciju na ljestvici. PPD Zagreb također ima osam bodova. Sesvete i Gorica imaju po četiri boda i utakmicu manje, a Varaždin i Poreč po dva.