AUTORITET ZNANJA

I to je riješeno. Predsjednikov savjetnik Kylian Mbappe izabrao je novog trenera PSG-a. Evo gdje bi mogao nastati veliki problem...

05.07.2022 u 10:30

Bionic
Reading

Odluka je pala. Kylian Mbappe je amenovao novog trenera PSG-a. Bit će to bivši trener Nice Christophe Galtier koji će tako na klupi zamijeniti Argentinca Mauricija Pochettina

Podsjetimo, nakon burnih događanja na relaciji Rel Madrid - Mbappe i odustajanja francuskog reprezentativca od prelaska u redove prvaka Europe, jedan od najboljih svjetskih igrača je dobio nevjerojatne ovlasti u PSG-u.

Postao je savjetnik predsjednika kluba Nassera Al-Khelaifija te prema novom ugovoru kojeg je potpisao s Parižanima ima pravo odlučivati u izboru igrača, stručnog stožera i uprave kluba. Ovaj nezapamćeni slučaj u svijetu nogometa donio je prvi rezultat, a to je ime novog trenera.

Riječ, dvije o novom treneru Galtieru. Pod njegovim vodstvom Saint-Etienne je osam godina bio stabilan klub, štoviše, osvojio je francuski Liga kup 2013. godine. Odličan rezultat ostvario je i u Lilleu u kojem je četverogodišnji mandat okrunio naslovom prvaka Francuske.

Očito trener s autoritetom znanja kojem bi veliki problem mogle biti upravo ovlasti koje je dobio Mbappe. Kako će se dalje razvijati situacija u francuskom gigantu bit će i više nego zanimljivo pratiti.