sad je i službeno

Igor Tudor novi je trener posrnulog francuskog velikana koji je 1993. godine osvojio Ligu prvaka

04.07.2022 u 18:51

Bionic
Reading

Hrvatski trener Igor Tudor (44), koji je prošlu sezonu vodio Hellas Veronu u talijanskoj Serie A, u ponedjeljak je imenovan novim trenerom francuskog prvoligaša Olympiquea iz Marseilla, objavio je francuski klub na svojim službenim stranicama

Igor Tudor (44), koji je s Olympiqueom potpisao dvogodišnji ugovor, na ovoj je dužnosti zamijenio Argentinca Jorgea Sampaolija.

'Mislim da smo u Igoru Tudoru našli ono što smo trebali i sretan sam prihvatiti ga u našem klubu. Igor je borben što je pokazivao kroz cijelu svoju karijeru kao trener ali i kao igrač', izjavio vlasnik kluba Frank McCourt.

Tudor je u karijeri dva puta bio trener splitskog Hajduka, a vodio je i PAOK, Karabukspor, Galatasaray, Udinese i Veronu dok je prije toga bio pomoćni trener u Juventusu.

Marseille je prošlu sezonu u francuskom prvenstvu završio drugi, iza PSG-a, no s čak 15 bodova manje. Izravno se plasirao u Ligu prvaka te je to i najveći izazov za Igora Tudora na novom poslu. Podsjetimo, Marseille je 1993. godine osvojio Ligu prvaka, a 1991. godine je izgubio finale od Crvene zvezde.

Na titulu francuskog prvaka Marseille čeka od 2010. godine i Tudor će zasigurno biti pod velikim pritiskom od prvog dana na Velodromeu.