TREBA PROBATI

I ovaj velikan je rekao 'DA' za rukometnu revoluciju

05.04.2014 u 15:02

Bionic
Reading

Jedan od cijenjenih rukometnih stručnjaka Ljubomir Vranješ trenutačno je trener bundesligaša Flensbura te je progovorio o tome što misli o uvođenju vremenskog ograničenja napada na utakmicama

Ljubomir Vranješ imao je bogatu karijeru u kojoj treba izdvojiti tri europska i jedno svjetsko zlato te olimpijsko srebro. Ni nakon što je završio svoj igrački put, nije mogao bez rukometa te je krenuo u trenerske vode. Sada je na klupi Flensburga i dao je izjavu o 'vrućoj' temi svjetskog rukometa - napadu s vremenskim ograničenjem.

'Vremensko ograničenje je nešto što treba probati. Moramo vidjeti što bi to stvarno značilo za rukomet. Siguran sam da bi bilo pozitivnih strana, znali bismo koliko nam je vremena ostalo do kraja napada. No to bi ubrzalo igru, što bi opet dovelo do povećanja tehničkih pogrešaka pa bi se postavljalo pitanje – je li to dobro? Izmjene bi se teže obavljale, rukomet bi se taktički promijenio i ograničenje bi imalo veći učinak nego što mislimo', rekao je Vranješ.

'Dosta toga ovisilo bi o pravilima. Koliko puta smijemo udariti u obrambeni blok i nastaviti igrati. Ili ako je lopta dodavana dvije sekunde do kraja kružnom napadaču i pogodi suparničkog igrača, hoćemo li imati napad s novim vremenom. Suci bi mogli imati različite probleme', dodao je.