POMOĆ ZA SLAVONIJU

I Mandžo sa stradalima, hrvatski klubovi ujedinjeni

19.05.2014 u 18:03

Bionic
Reading

I hrvatski sportski klubovi krenuli su u akciji prikupljanja hrane, novca, odjeće i ostalih stvari za žrtve poplava u Slavoniji

GNK je krenuo u humanitarnu akciju.

'Dragi naši, dobroj volji, solidarnosti i nesebičnosti naših sugrađana koji su se u kratkom roku organizirali i pomažu žrtvama poplava u Slavoniji, pridružuje se i Dinamo. Nadamo se da će i naša novčana donacija te donacije u proizvodima koje su prikupili djelatnici kluba, članovi uprave i sponzori pomoći onima kojima je to najpotrebnije. U srijedu će sa stadiona Maksimir prema Slavoniji krenuti i Dinamov autobus s donacijama, a svi navijači koji su u mogućnosti također mogu pomoći - u vidu higijenskih proizvoda, vode ili konzerviranih prehrambrenih proizvoda. Sve donacije možete ostaviti u utorak, 20. svibnja tijekom dana na ulazu na parking kod zapadne tribine (kod portira).
Svima hvala od srca!', poručili su iz Dinama.

Mandžo sa stradalima

Nogometaš Bayerna i hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić posjetio je slavonsko selo Gunja koje je doživjelo katastrofu nakon izlijevanja rijeke Save i iz kojeg je svo stanovnistvo evakuirano. Mandžukić je napustio München prije proslave osvajanja Kupa, a krajem tjedna će s reprezentacijom otputovati na pripreme za SP u Brazilu. Nogometaš rodom iz Slavonskog Broda osjetio je potrebu pružiti podršku stradalima u poplavljenim područjima. Slučajno se sreo i pozdravio s premijerom Zoranom Milanovićem koji se vozio vojnom amfibijom kroz poplavljeno selo.

I HNK Rijeka odlučila je nešto poduzeti.

'HNK Rijeka organizira prikupljanje pomoći za stanovnike koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj. Uoči humanitarne utakmice HNK Rijeka i Rijeka All star, koja se igra na stadionu Kantrida od 18 i 30 sati, prikupljat će se potrebite materijalne potrepštine koji mogu pomoći stradalima. Na ulazima 4 i 5 ispod centralne tribine oformiti će štand na kojem će se prikupljati odjeća, obuća, voda, hrana, lijekovi i higijenske potrepštine. Donacije će biti moguće prikupljati i u financijskom obliku putem organiziranih uplatnica, te se mole posjetitelji današnje utakmice da na bilo koji način pomognu ljudima iz poplavljenih područja Slavonije'.

Poziv za pomoć stradalima uputio je i HNK Hajduk.

'Pozivamo sve prijatelje kluba da se odazovu pozivima za pomoć stradalima u poplavama. Donacije možete uplatiti na:
- HRVATSKI CRVENI KRIŽ: IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08
- pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 čime se daruje 6,25 kuna (uključen PDV),
- on-line donacije na internetskim stranicama Hrvatskoga Crvenog križa
- Hrvatski Caritas: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175
Također, sve donacije putem našeg web-shopa Donacija HKNH " Bilo Srce" bit će uplaćene na račune za pomoć stradalima.
Unaprijed zahvaljujemo! HNK Hajduk Split'


U hokejaškom klubu Medveščak još jednom su pokazali veliko srce.

'KHL Medveščak Zagreb ekskluzivno u prodaju pušta 50 sezonskih ulaznica za KHL sezonu 2014./2015., a od kojih će prihod u cijelosti ići za pomoć stanovnicima koji žive na područjima pogođenim poplavama u Republici Hrvatskoj i regiji. Klub će posebno za ovu priliku donatorima, odnosno kupcima ovih 50 dodatnih sezonskih pretplata, omogućiti da izaberu bilo koje slobodno mjesto u dvorani, a ne samo ona koja su do sada ponuđena u kontingentima sezonskih mjesta.

Ulaznice se kupuju tako da se novac u vrijednosti sezonske ulaznice uplaćuje na račun Hrvatskog Crvenog križa, a potvrda o uplati dostavlja na e-mail adresu kluba. Nakon što je uplata evidentirana, kupcu, u ovom slučaju donatoru, bit će izdana sezonska iskaznica. Ovih 50 posebnih sezonskih iskaznica i mjesta u dvorani Doma sportova, bit će posebno označene kako bi bilo vidljivo da je riječ o donatorskom mjestu.

'Protiv prirode se ne možemo boriti, ali zato možemo i moramo pomoći jedni drugima. Želimo da oni koji pomognu dobiju simboličnu zahvalu, a to je u našem slučaju sezonska ulaznica i mogućnost da prate naše utakmice s mjesta koja sami odaberu', izjavio je Ranko Vučinić, glasogovornik Medveščaka te dodao:

'Ne smijemo niti zaboraviti kako i povlačenjem vode naša solidarnost ne može i ne smije prestati! Tek tada morat ćemo pomoći da vratimo život u nastradala područja! Mi u Medveščaku želimo i moramo pomoći u tome i nema sumnje da će naši navijači kao i u mnogim situacijama dosad u tome sudjelovati!'

Kako donirati?

Iznos u vrijednosti 1.500 kuna kao donaciju za stradalo stanovništvo i poplavljena područja regije uplatite općom uplatnicom ili internet bankarstvom na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08* (primjer internet uplate i opće uplatnice). *Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X

Što učiniti nakon što sam donirao novac od sezonske pretplate Crvenom križu?

Skeniranu potvrdu uplate - uplatnicu ili bankovnu potvrdu pošaljite na tickets@medvescak.com. Nakon što je vaša potvrda zaprimljena dobit ćete e-mail potvrdu s rednim brojem, a vaša uplata odlazi na provjeru.

Što nakon provjere i kada mogu očekivati daljnje informacije?

Nakon što je vaša donacija potvrđena dobit ćete e-mail sa svim informacijama o mogućnosti odabira mjesta i preuzimanju svoje sezonske iskaznice. KHL Medveščak Zagreb koristi ovu priliku kako bi zahvalio svima koji su do sada na bilo koji način sudjelovali u prikupljanju pomoći stanovništvu ugroženom poplavama te svima koji će pomoći kupovinom posebne sezonske ulaznice.'