KOME TO TREBA?

I Hrvatskoj je muka; naša zvijezda jasno poručila čelnicima IHF-a što o tome misli

25.01.2019 u 08:31

Bionic
Reading

Hrvatska u subotu (20.30) igra svoju zadnju utakmicu na rukometnom svjetskom prvenstvu, a suparnik je Švedska. Igor Karačić najavio je dvoboj te ponovio i ono što smo dan ranije čuli iz usta Šveđana - susret za peto mjesto nema smisla

Hrvatska i Švedska su rukometne sile i na natjecanje su došle da bi se uključile u borbu za odličje. No to im se nije ostvarilo i predstoji im međusobni obračun za peto mjesto. Osim prestiža ta utakmica nema nikakvog rezultatskog značaja, jer su obje reprezentacije izborile plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokio 2020., dok je recimo utakmica za sedmo mjesto važnija, jer samo pobjednik odlazi u spomenute kvalifikacije.

No taj posao se mora odraditi iako nitko nije s time oduševljen. Iz hrvatskog kuta je za RTL susret najavio Igor Karačić.

'Ima motivacije jer želimo završiti turnir kako smo i počeli. Mislim da je ova ekipa imala iza sebe odličan turnir izuzev jednog poluvremena s Brazilom koji nas je koštao borbe za medalju. Imamo snagu, bit ćemo rastrčani kao i protiv Francuske i pokušat ćemo se revanširati za EP u Hrvatskoj', izjavio je Karačić.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Da se pita Šveđane utakmica za peto mjesto ne bi se igrala. Poruka čelnicima IHF-a je jasna.

'Ne vidim ni ja smisao te utakmice jer svakog igrača sada čeka naporna sezona u klubu, svi su oni nositelji tamo. Utakmica za sedmo da' jer nosi kvalifikacije za OI, ali ovo je samo pitanje prestiža, međutim, mi ćemo dati 100 posto', jasan je bio Karačić te je dao ocjenu turnira.

  • +8
Hrvatska - Španjolska, hrvatski navijači na rukometnom SP 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Bio je fanastičan za nas, atmosfera također, rasli smo iz utakmice u utakmicu, ali dogodilo se to da protiv Brazila nismo bili spremni na duboku zonu, pogodila nas je ozljeda Cindrića, pokušali smo izvući se protiv Njemačke. Ostaje žal za medaljom, ali ova hrvatska ima budućnost i perspektivu i ljudi se ne trebaju bojati za nju.'