u subotu za 5. mjesto

Švedski rukometaš ogorčen što uopće mora igrati protiv Hrvatske

24.01.2019 u 12:23

Bionic
Reading

Nakon pobjede 23:20 nad Francuskom, Hrvatska je osvojila treće mjesto u skupini I, potvrdila nastup u kvalifikacijama za OI u Tokiju, ali i dobila priliku boritise za peto mjesto. No, pitate li švedskog rukometaša, Mattiasa Zachrissona, ta je utakmica potpuna besmislica. I ima pravo

Odigrane su utakmice u skupinama I i II, nakon kojih slijedi borba za poredak. Prve dvije pozcije u skupinana vode u borbu za odličja, dok treće plasirane momčadi odlučuju o petom mjestu. Četvrtoplasirane reprezentacije pak bore se za sedmo mjesto.

I spomenute utakmice imaju neku težinu. No, osim polufinalnih i one za sedmo mjesto, ova - u kojoj će Hrvatska i Švedska (op.a. utakmica se igra u subotu od 20.30 sati) odlučivati o tome tko će biti peti a tko šesti, za što vjerujemo da je igračima aposlutno nebitno - nema nikakvu važnost.

Jer i Hrvatska i Švedska, osigurale su nastup u kvalifikacijama za olimpijske igre u Tokiju.

Dvoboj Španjolske i Egipta, koji odlučuju o sedmom mjestu, imaju puno veću važnost, jer osiguravaju posljednju 'ulaznicu' za jedan od tri kvalifikacijska turnira.

I na ovu IHF-ovu odluku žestoko se obrušio Mattias Zachrisson, švedski reprezentativac.

'Teško je imati dva slobodna dana i onda igrati utakmicu za peto mjesto. Naravno da je ta utakmica potpuno beskorisna. Pred nama je naporno proljeće u klubovima. Jasno je da smo htjeli preskočiti takvu utakmicu. Ipak, naša je dužnost obaviti i taj posao', švedski Sportbladet prenosi izjave Mattiasa Zachrissona.