PROMJENA ZA NICU

Hülkenberg zbog Renaulta odlučio napustiti Force Indiju

17.10.2016 u 11:59

Bionic
Reading

Nico Hülkenberg nakon pet sezona provedenih u momčadi Force Indije odlučio se promijeniti sredinu i sljedeće godine vozit će za Renault...

Njemački 29-godišnji vozač ima već 111 utrka u elitnom automobilističkom natjecanju, a unatoč povremenim zapaženim nastupima, još čeka na prvo pobjedničko postolje. No, pohvaliti se može pobjedom na utrci 24 sata Le Mansa prošle godine, kao i titulom u GP2 seriji koja je lansirala njegovu karijeru.

Nakon pet godina u Force Indiji Hülkenberg se odlučio za promjenu i sljedeće sezone vozit će za tvorničku momčad Renaulta.

'Vjerujem da će sljedećih godina Renault imati važnu ulogu u promjenama u Formuli 1, a ja sam oduvijek htio voziti za jednu tvorničku momčad,' objasnio je svoju odluku Nico.

Ove sezone Renault ima samo osam osvojenih bodova u poretku konstruktora, a Force India čak 134 pa se ova odluka čini dvojbena, no Nijemac očito vjeruje da će promjena tehničkih pravila sljedeće godine ići na ruku momčadi iz Enstonea pa bismo Nicu konačno mogli vidjeti na postolju, a možda i među pobjednicima utrka...