KOMENTAR TJEDNA

Huligani su krivi za sve, a i najbolje prodaju

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Huligani su krivi za sve, a i najbolje prodaju

Svijet se opet zgrozio ponašanjem hrvatskih huligana? Pa baš i nije! Sve se to događa i kod njih, samo što to oni malo bolje skrivaju. Hrvatska se poziva na europske zakone u borbi protiv huligana, a u zemljama Europske unije, gdje ti zakoni vladaju, navijači kamenuju suparnike u autobusima (Njemačka), probadaju se međusobno noževima (Italija), dogovaraju tučnjave dalje od stadiona (Engleska), a navijačko nasilje nije nepoznanica ni u Španjolskoj i Francuskoj. Ni bogate Lige petice nisu uspjele pobijediti huligane kojih je, što je i logično s obzirom na broj stanovnika, znatno više nego kod nas.

Zašto onda imamo dojam da je kod nas opsadno stanje kada igraju Dinamo i Hajduk ili da je nakon tučnjave u centru Praga srušeno pola glavnog grada? Odgovor je - interes! Vlasnici medijskih kuća nakon navijačkih nepodopština zadovoljno trljaju ruke i skrivećki se smijuckaju jer će skočiti gledanost ili tiraža, pa takve vijesti odmah idu na naslovnicu na kojoj je najbolje imati što krvaviju fotografiju. Što strašnije, to bolje. I Vlada je u tim trenucima mirna. U drugi plan pada inozemni dug, sumnjiva privatizacija, rasprodaja Hrvatske, nezaposlenost, visoke cijene, ubojstva. U prvom planu je 300 huligana na čijoj se gluposti dobro zarađuje i koji su za sve krivi.

I narod to 'puši'. Novine se bolje prodaju, više je gledatelja pred malim ekranima za vrijeme vijesti. Svima je zanimljivo takvo što pročitati i prokomentirati. Zbog nas i vas samih, huligani će uvijek biti u središtu pozornosti, umjesto da to bude neki nadareni matematičar i fizičar. Samo gluposti se, očito, dobro prodaju.

Ne branim huligane i njihovo ponašanje, nego strogo osuđujem, ali blago nama, ako je ta šačica 'divljaka' najveći problem Lijepe Naše, koji zbog gluposti zaslužuju veći dio medijskog prostora nekoliko dana zaredom!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi