RASPLET EUROPSKE LIGE

HSV želi finale u svom gradu, 'redsi' za spas sezone

31.03.2010 u 16:22

Bionic
Reading

Četvrtak donosi prve utakmice četvrtfinala Europske nogometne lige u kojima će se sastati Fulham - Wolfsburg, HSV - Standard, Valencia - Atletico Madrid i Benfica - Liverpool

HSV je u zadnjih deset kola upisao samo dvije pobjedu u njemačkom prvenstvu i sve je dalje od pozicija koje vode u europske kupove. Ove godine finale Europske lige igra se upravo u Hamburgu i HSV će morati popraviti igru ukoliko želi do finala.

'U zadnje vrijeme imamo dosta problema u igri. Međutim, vjerujem kako ćemo protiv Standarda pokazati svoju pravu snagu', kazao je Hamburgov trener Bruno Labbadia. Premda Labbadija nije objavio sastav očekuje se kako će Mladen Petrić zaigrati od prve minute.

Spas sezone kroz Europsku ligu traži i Liverpool kojeg očekuje gostovanje u Lisabonu kod Benfice. 'Redsi' će nastupiti bez ozlijeđenih Martina Škrtela i Fabia Aurelia, no Fernando Torres je posve spreman. Liverpool i Benfica su četiri puta igrali u fazi na ispadanje i engleski sastav je tri puta prošao dalje. Benfice nije poražena u zadnjih osam europskih utakmica.

Nakon što je deklasirao Juventus, londonski premierligaš Fulham će odmjeriti snage s njemačkim bundesligašem Wolfsburgom. Gosti dolaze na 'otok' s dosta problema oko sastava, a zbog ozljede je upitan nastup Edina Džeke. Fulham i Wolfsburg nikada nisu igrali međusobno, a oba kluba su po prvi put u četvrtfinalu nekog europskog kupa.

Posljednji par čine španjolski klubovi Valencija i Atletico Madrid. 'Šišmiši' su u nešto boljoj formi, a bolji su i u međusobnim susretima. Valencia je ostvarila 53 pobjede, Atletico dvije manje, a 36 utakmica je završilo bez pobjednika. Valencia će u prvoj utakmici nastupiti bez ozlijeđenih Miguela, Carlosa Marchene, Jeremyja Mathieua, Davida Bavarra, Davida Albelde i Vicentea, dok je Ever Banega suspendiran. Atletico će biti oslabljen neigranjem Juana Valere i Josea Antonia Reyesa.

PAROVI:
Benfica - Liverpool (21:05)
Valencia - Atletico Madrid (21:05)
Fulham - Wolfsburg (21:05)
HSV - Standard Liege (21:05)