NEMA DOGOVORA

HSV odbio platiti odštetu Zagrebu za Duvnjaka

09.06.2009 u 17:52

Bionic
Reading

Razgovor između čelnika rukometnih klubova Zagreb CO i HSV, vezan uz transfer Domagoja Duvnjaka u tog njemačkog prvoligaša, završio je na način koji nije mogao zadovoljiti vodstvo hrvatskog prvaka

Hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak potpisao je ugovor s HSV-om za razdoblje od 2011. do 2014. Ugovor stupa na snagu kada mu prestane vrijediti sadašnji sa Zagrebom, a u tom slučaju bi hrvatski prvak ostao bez odštete. To su željeli spriječiti čelnici Zagreba CO, ali na sastanku s HSV-om nije došlo ni do kakvog dogovora.

Iz Zagreba CO su poslali priopćenje vezano uz današnji (utorak) sastanak s upravom kluba iz Hamburga, u kojem stoji:

'Tijekom dana završen je razgovor čelnika RK Croatia Osiguranje i HSV Hamburg,
na temu transfera igrača RK Croatia Osiguranja, Domagoja Duvnjaka, i to na sljedeći način:

1) Prijedlog RK Croatia Osiguranje Zagreb za plaćanje kompenzacije od strane HSV-a Hamburg za trenutni transfer igrača Domagoja Duvnjaka odbijen je od strane HSV-a Hamburg.

2) Ponuda HSV-a Hamburg je bila više nego premalena te RK Croatia Osiguranje Zagreb istu nije bio u mogućnosti prihvatiti, već je dao protuprijedlog da HSV Hamburg odustane od potpisanog ugovora za razdoblje 2011- 2014. uz obeštećenje našeg kluba prema HSV-u u iznosu od € 100.000,00 za svaku sezonu ugovora.

Očekujemo da će se menadžeri i igrač pobrinuti da razvrgnu ugovor s HSV-om Hamburg, budući da smatramo da je ponuda našeg kluba ukupno kvalitetnija od ponude HSV-a Hamburg. Međutim, menadžeri igrača Domagoja Duvnjaka nisu uopće odgovorili na konkretnu ponudu.

U svakom otvorenom pitanju nedefiniranosti transfera ili neprihvaćanja naše 'protuponude', naš će se klub naći u podređenom položaju, a sam igrač neće imati željeni razvojni put i teško će moći prikazati svoje rukometne kvalitete.

Nadamo se da će se ovaj problem razriješiti u trokutu menadžeri, igrač te klubovi, a na zajedničko zadovoljstvo. Također se nadamo da će HSV Hamburg razmotriti naše prijedloge i pronaći prihvatljivo rješenje za oba kluba, a samim time i za igrača.'

Inače, ukoliko uskoro ne dođe do dogovora, za hrvatskog rukometnog dragulja u Zagrebu bi u sljedeće dvije sezone mogli doći teški dani, budući da je glavni menadžer hrvatskog prvaka Zoran Gobac nedavno izjavio da klub neće pripremati nikoga za inozemstvo, da mu je dosta da Zagreb bude poligon za igrače, kao i da na Duvnjaka više u klubu ne računaju.