SENZACIJA NA VIŠNJIKU

Hrvoje Perić pred vratima KK Zadar

11.09.2012 u 15:37

Bionic
Reading

Hrvoje Perić sve je bliži povratku u KK Zadar, senzacionalna je vijest koja stiže s Višnjika. Obostranu želju za obnovom suradnje trebalo bi konkretizirati potpisom ugovora, a prema našim izvorima, pitanje je trenutka kada će se to dogoditi

Hrvoje Perić je u Zadru ostavio dubok trag braneći boje kluba od 2008. do 2010.godine. Bio je ljubimac publike, a zbog svoje borbenosti, košarkaške imaginacije i lucidnih poteza često je doživljavao ovacije s tribina. Njegov ugovor je 2010. godine otkupila španjolska Unicaja te ga dala na posudbu Benettonu. U Italiji je Perić ostao jednu sezonu te se vratio u Španjolsku gdje je ugovor odradio do kraja.

Trener Zadra Ante Nazor, koji ga dobro zna iz zajedničkih splitskih dana, potvrdio nam je da su kontakti uspostavljeni.

'Želja i interes postoje i kod Hrvoja i kod nas. Radimo na tome da ova opcije što prije što postane i realna. Ne treba govoriti koliko bi njegov dolazak značio našoj momčadi. Bio bi lider, a momčad je tako posložena da bi se Hrvoje savršeno uklopio u nju', kazao je Nazor.

U trenucima kada KK Zadar s jedne strane pritišću dugovanja prema igračima, a s druge se smiješi uspješan završetak procesa privatizacije, dovođenje Hrvoja Perića podjednako je nerealno i odlično rješenje. Nerealno jer nije jasno tko će i na koji način financirati ovaj ugovor, a odlično jer će potencijalnim dioničarima dati do znanja da ulažu u ambiciozan klub.

Zanimljivo je kako rasplet situacije vezan uz eventualni Perićev dolazak u Zadar ne određuje nužno i sudbinu razigravača Garyja Ervina:

'I dalje stojim iza izjave da je njegova igra na razini ispod one koju zahtjeva jedno ozbiljno natjecanje poput ABA lige i da je sve moguće pa i traženje novog rješenja na toj poziciji. Rekao bih da sam svojom izjavom iskoristio trenersko pravo da isprovociram i trgnem igrača. Ostaje nam za vidjeti što će se na kraju dogoditi.'