EP RUKOMET 2022

[VIDEO/FOTO] Igrači u igri prikazanoj protiv Danske vide zvijezdu vodilju, Čupić iskreno poručio: Ovo ja naš maksimum u ovom trenutku

  • Branko Tabak
  • Zadnja izmjena 23.01.2022 09:01
  • Objavljeno 23.01.2022 u 08:57
Bionic
Reading

Jutro nakon poraza hrvatske rukometne reprezentacije od Danske 25:27 na Europskom prvenstvu u Budimpešti sređuju se dojmovi. Ovim porazom Kauboji su izgubili sve izglede za plasman u polufinale, a u preostale dvije utakmice protiv Islanda i Nizozemske igrat će za obraz i spašavanje reputacije

Jutro nakon poraza hrvatske rukometne reprezentacije od Danske 25:27 na Europskom prvenstvu u Budimpešti sređuju se dojmovi. Ovim porazom Kauboji su izgubili sve izglede za plasman u polufinale, a u preostale dvije utakmice protiv Islanda i Nizozemske igrat će za obraz i spašavanje reputacije.

Činjenica da je Hrvatska protiv Svjetskih prvaka Danaca, unatoč svim problemima, odigrala dobru utakmicu dala je krila izborniku Hrvoju Horvatu da krene u obračun sa svojim kritičarima.

  • +23
EP rukomet: Hrvatska-Danska, 22.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Nemam zamjerke. Uspjeli smo spojili smo jedan i pol trening, napraviti dogovor i izgledali smo bolje. Začepili smo usta onima koji govore da se ne borimo. Dečki su bili sigurni, pokazali smo veliko srce kakvo je bilo kroz cijeli turnir', rekao je Horvat.

>> [VIDEO/FOTO] Horvat poslao poruku kritičarima: Začepili smo usta onima koji govore da se ne borimo. Najvažnije mi je da mi ovi dečki vjeruju

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez

Tako je, očigledno, doživio riječi legendarnog Petra Metličića koji je izjavio kako se Hrvatska nije ni pojavila na utakmici s Crnom Gorom. Na revanšistički pristup Metličić je uzeo metlu i svojim protuudarom podigao veliku prašinu.

'Mislim da je najvažnije, kako njemu tako i svim izbornicima da se bave svojim momčadima, a manje onime što je netko govori. Jer, kad imaš zapovjednu odgovornost, onda odgovaraš za nešto i s time se trebaš nositi. Ako ne možeš tu biti, onda se makneš. Pa ti si izgubio od Danske. Što se mijenja? Poraz je bio i protiv Crne Gore i protiv Danske. Danas smo znači zadovoljni jer smo bili super protiv Danske, a gdje smo? Idemo kući. Hrvatskoj je najvažnija utakmica bila ona protiv Crne Gore, a ne ova. Lako je biti frajer protiv Danske, a što je s Crnom Gorom? Ono je bilo nedopustivo. Kakva je to izlika nismo se pripremali? Čuj, nismo se pripremali? Za Hansena smo se pripremali, a za Vujovića nismo imali vremena', odgovorio je Metličić.

>>Metličić oštro odgovorio Horvatu: Lako je biti frajer protiv Danske, a što je s Crnom Gorom? Ako ne možeš biti tu, onda se makneš...

  • +31
Hrvatski navijači na utakmici rukometnog EP: Hrvatska-Danska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Odmah po završetku utakmice svoje su rekli i igrači.

Najbolji igrač Hrvatske na sinoćnjem dvoboju bio je Marino Marić:

'Poslije utakmice s Crnom Gorom bila je sumnja kod svih nas možemo li dobro odigrati s Danskom. Krenuli smo dobro u utakmicu uz veliku agresivnost i odličnu igru u obrani. Kada igramo u punoj dvorani i kad je dobra atmosfera, onda mi pokazujemo svoju strast. Sve što je bilo loše protiv Crne Gore, danas smo okrenuli, ali Danci su pametno odigrali, 40 minuta su igrali 7 na 6 s Mikkelom Hansenom koji može dodati kružnom napadaču, krilu, beku... Mi smo ih u napadu ispratili koliko je išlo, ali na kraju je odlučilo par lopti', rekao je između ostalog Marić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez

Luka Cindrić se nadovezao:

'Dali smo sve od sebe, pobjednika je odlučilo nekoliko lopti. Nismo se uspjeli obraniti u igri 7 na 6, radili su nam probleme cijelo vrijeme jer mi im nismo uspjeli presjeći ni jednu loptu i zabiti na njihov prazan gol. Unatoć porazu, možemo biti ponosni i izvući pouku iz svega ovoga.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez

Iskusni Ivan Čupić dao je jasno do znanja da je prikazano protiv Danske gornja granica hrvatskih mogućnosti u ovom trenutku.

'Od Crne Gore smo izgubili bez borbe, a sad smo od Danske izgubili iako smo se borili. Moramo priznati da smo igrali protiv kvalitetne ekipe, trudili se, bili kvalitetniji nego prije dva dana s Crnogorcima. Danci su cijelo vrijeme bili korak-dva ispred nas. Ovo je bio naš maksimum u ovom trenutku, ali nije bilo dovoljno da pobijedimo Dance', zaključio je Čupić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal