novi na popisu

Hrvoje Horvat bio je prisiljen poslati novi poziv, a za kvalifikacijski turnir u Francuskoj pozvao je igrača iz jake njemačke lige

15.02.2021 u 12:29

Bionic
Reading

Izbornik hrvatskih rukometaša Hrvoje Horvat uoči kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre u Tokiju našao se u velikom problemu. Naime, u svega dva dana, ostao je bez dvojice igrača, Luke Stepančića i Marina Šipića

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom kvalifikacijski je turnir u Francuskoj, s kojeg naši igrači, predvođeni novim izbornikom Hrvojem Horvatom, žele na olimpijske igre u Tokio.

Turnir je na rasporedu od 12. do 14. ožujka, a suparnici našima u Montpellieru bit će Francuzi, Portugalci i Tunižani.

Nažalost, ne ide sve prema planovima, jer nakon Luke Stepančića, otkazati je morao i Marin Šipić. Rukometaš PPD Zagreba morat će na operaciju.

'Nakon kliničke i dijagnostičke obrade, utvrđena je ozbiljna ozljeda desnog ramenog zgloba pivota rukometnog kluba PPD Zagreb i hrvatskog reprezentativca - Marina Šipića', objavili su iz PPD Zagreba i pojasnili:

'Nažalost, radi se o ozljedi gdje je očekivani rok oporavka četiri do pet mjeseci. U srijedu 17. veljače bit će podvrgnut artroskopskom zahvatu nakon kojeg ćemo dati detaljne informacije o samoj ozljedi.'

Inače, umjesto Stepančića poziv za kvalifikacijski turnir dobio je Šime Ivić, a ovog je ponedjeljka, izbornik Horvat otkrio tko će zamijeniti Šipića.

Izbornik je stoga odlučio pozvati tridesetogodišnjeg Krešimira Kozinu, člana njemačkog Frisch AUF Göppingena.

Posljednje veliko natjecanje na kojem je Krešimir Kozina igrao u reprezentaciji, bilo je Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine.

'Jako sam sretan zbog poziva. Žao mi je Marina Šipića, i želim mu brz oporavak. Veselim se naravno kao i uvijek nastupu u reprezentaciji i ne mogu dočekati da se ponovno nađem s dečkima u svlačionici. Uvjeran sam da Hrvatska ima jako dobru reprezentaciju i da ćemo se plasirati na Olimpijske igre. Što se mene tiče, u odličnoj formi sam i dakako spreman staviti se izborniku na raspolaganje, putem stranice Hrvatskog rukometnog saveza poručio je Kozina.