nakon 23 godine

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju napustio njezin najdugovječniji član

01.04.2019 u 15:42

Bionic
Reading

Dugogodišnji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, prof. dr. Boris Nemec, odlučio je zaključiti impresivnu i bogatu reprezentativnu karijeru.

Jedan od najvećih hrvatskih stručnjaka na području sportske medicine, prof. dr. Boris Nemec, odlučio je nakon više od 20 godina napustiti svoju ulogu u stožeru hrvatske nogometne reprezentacije.

>> Tko je prof. dr. Nemec, čovjek koji je spasio karijere mnogim današnjim milijunašima

'Smatram da je sada pravi trenutak za odlazak, koliko god da mi je teško napustiti aktualni stožer na čelu s izbornikom Dalićem nakon svega što smo napravili i doživjeli u Rusiji. U fazi sam života kada trebam posvetiti više vremena obitelji, pa uz puno obveza koje imam u svojoj klinici nije lako pratiti i ritam reprezentacije. Uostalom, bio sam tu 23 godine, vrijeme je za nove snage - a u Hrvatskoj ima dosta sposobnih liječnika', izjavio je prof. dr. Nemec za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza i dodao:

  • +17
Prof. dr. Boris Nemec Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'U nogometu sam od malih nogu i mogao sam samo sanjati da ću kao liječnik imati priliku toliko toga doživjeti s hrvatskom reprezentacijom. Zauvijek ću pamtiti dvije medalje sa svjetskih prvenstava u Francuskoj i Rusiji, ali i stotine utakmica, pobjeda i poraza, putovanja i druženja te brojne sjajne nogometaše, trenere i kolege s kojima sam radio. To su prijateljstva i uspomene za cijeli život. Zahvalan sam osmorici izbornika s kojima sam radio na više nego korektnoj suradnji, predsjednicima Mikši, Šukeru i pokojnom Vlatku Markoviću i svim nogometašima na povjerenju. Izborniku Daliću i cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u budućnosti, u meni će uvijek imati velikog navijača. Bila mi je zaista velika čast i privilegija biti dio hrvatske reprezentacije i zato sam uvijek ulagao sve svoje znanje i trud u ovaj posao.'

Boris Nemec nogometom se bavio od mladosti kao igrač, kasnije i kao savezni sudac. Karijeru nogometnog liječnika započeo je u nogometnom klubu Rijeka, a od travnja 1996. godine stalni je član stručnog stožera Hrvatske. Kao liječnik reprezentacije sudjelovao je na svim dosadašnjim europskim i svjetskim prvenstvima na kojima je nastupala hrvatska reprezentacija.

Osvajač je brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine te srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Dobitnik je brojnih priznanja za svoj rad i doprinos medicini i sportu, uključujući i dva odlikovanja predsjednika Republike Hrvatske.

Dao je značajan doprinos radu Fifine Zdravstvene komisije te HNS-ove Zdravstvene komisije, a surađivao je i s mladim hrvatskim reprezentacijama. Svojim zalaganjem za zdravstvenu zaštitu mladih nogometaša te brigom za generacije hrvatskih reprezentativaca zaslužio je da se ovoga tjedna njegovim brojnim priznanjima pridoda i najviše priznanje HNS-a, Trofej podmlatka.