odmor, pa velike promjene

Hrvatsku nakon borbe za broncu čeka duga pauza; 'vatreni' će se okupiti tek za 100 dana, a puno toga neće biti kao prije...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 17.12.2022 15:25
  • Objavljeno 17.12.2022 u 15:25
Bionic
Reading

Svoj nastup na SP-u u Katru Hrvatska završava borbom za treće mjesto protiv Maroka. Nakon ove utakmice izbornik Zlatko Dalić i 'vatreni' odlaze na dug i više nego zasluženi odmor. Sljedeće okupljanje je tek krajem ožujka sljedeće godine

Utakmicom za brončanu medalju na ovom SP-u u Katru hrvatska reprezentacija završava još jedan veliki i nadasve uspješan ciklus.

Nakon što 'vatreni' odrade Maroko, čeka ih pauza duga više od tri mjeseca! Zaslužena, naravno!

Jer prvo sljedeće okupljanje 'vatrenih' na rasporedu je tek za 100 dana, točnije krajem ožujka 2023. godine kad započinju kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Hrvatska 25. ožujka 2023. kvalifikacije otvara domaćom utakmicom protiv Walesa na Poljudu, a potom 28. ožujka gostujemo kod Turske. Sljedeće utakmice kvalifikacija za EURO su tek u rujnu (Latvija i Armenija).

  • +87
Argentina - Hrvatska; SP u nogometu Katar 2022., 13.12.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

No, u siječnju je ždrijeb završnice Lige nacija u kojem se, osim Hrvatske, nalaze Španjolska, Italija i Nizozemska, a samo se završnica - FinalFour - igra u lipnju u Nizozemskoj.

Činjenica je da će 'vatreni' u kvalifikacijama za EURO izgledati drugačije jer za očekivati je da će se neki naši reprezentativci nakon ovog SP-a umiroviti, a priliku će zasigurno dobiti i neki koje izbornik Dalić prati već neko vrijeme. Da, čekaju nas velike i važne promjene, puno toga neće biti kao prije... Najvažnije pitanje je ostaje li i do kada kapetan Luka Modrić i dalje uz reprezentaciju...

No, za mnoge odgovore morat ćemo pričekati ožujak 2023. godine. Do tada uživajmo u uspjehu naših 'vatrenih' na SP-u u Katru.

  • +41
SP Katar: Hrvatska - Brazil Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal