SVAŠTA SE DOGAĐALO

Hrvatsko 'oko sokolovo' o sramoti koja je na noge digla Europu!

31.03.2015 u 18:53

Bionic
Reading

Prekinuta kvalifikacijska nogometna utakmica u Crnoj Gori i dalje je tema broj jedan u Europi. Podsjetimo da je već u prvoj minuti, na utakmici Crne Gore i Rusije u Podgorici, vratar gostiju pogođen u bakljom u glavu. Utakmica je prekinuta na pola sata i postavlja se pitanje da li je trebalo odmah trajno prekinuti ovaj susret

Najpoznatije 'oko sokolovo' i bivši nogometni sudac, Meteo Beusan smatra da je to kompleksno pitanje, jer u takvim situacijama mnogi faktori odlučuju na konačnu odluku.

'Mislim da je sudac tu najmanje odlučivao i igrao najmanju ulogu o tome hoće li se utakmica nastaviti ili ne. Ako se protivnički vratar ozlijedi, vi utakmicu ne možete nastaviti bez njega. Naravno da vi možete njega zamijeniti drugim, ali je onda ta reprezentacija oštećena', smatra Beusan.

'U tih pola sata koliko je trajao prekid utakmice sigurno se svašta događalo', poručio je Beusan za Media servis i dodao:

'Sigurno da je tu najveću ulogu odigrao delegat koji se konzultirao s najvišim čelnicima UEFA-e, tu mislim na Platinija i generalnog tajnika, koji su mu nešto sugerirali. On im je morao dati izvješće kakva je sigurnosna situacija na stadionu i oko njega. Znate, nije lako prekinuti utakmicu i onda možete imati velikih problema s navijačima na stadionu i na ulici.'

Beusan smatra da je glavni sudac Deniz Aytekin iz Njemačke bio pod pritiskom i šefa osiguranja, te svojih šefova iz UEFA-e.

'Sudac u tom trenutku neće ići glavom kroz zid. Ako čelnici UEFA-e i delegat i oni koji su odgovorni u toj takozvanoj 'kriznoj grupi' za tu utakakmicu, kažu da bi bilo bolje da se utakmica nastavi onda je to sudac i učinio. Na kraju je ispalo dobro što se nastavilo jer je još jedan igrač dobio kovanicom u glavu, utakmica je prekinuta trajno i pravda je zadovoljena', objasnio je Beusan.


U predigri utakmice na ulicama Podgorice već su udružene snage ruskih i srpskih navijača pokušale spaliti američku zastavu, a kasnije se to sve prelilo na stadion. Politika je, pozadinski opet odigrala svoju igru.

'Nije dobro čim vi imate navijače koji su, možemo reći, došli po političkoj liniji, jer Srbi iz Banja Luke bili su skupa s Rusima. Ja mislim da je i samim Crnogorcima, bez obzira što su prije desetak godina hvalili Ruse, a oni su im pokupovali dole sve što je vrijedno - pa pretpostavljam da više nisu zadovoljni njima i normalno je da je ta utakmica bila najvišeg rizika', naglasio je Beusan i za kraj istaknuo činjenicu koja se ne smije također zanemariti.

'Srbi neće nikad oprostiti Crnogorcima što su otišli od njih, a pravi Crnogorci nastoje pobjeći od njih', zaključio je Mateo Beusan.

Ružne scene u Podgorici