KOŠARKAŠICE U LONDONU

Hrvatsko čudo testirat će i ženski Dream Team

20.07.2012 u 11:08

Bionic
Reading

Izbornik ženske košarkaške reprezentacije Stipe Bralić napravio je pravo čudo s djevojkama koje su prije godinu dana mogle sanjati o nastupu na OI u Londonu

Nakon što su na prošlom Eurobasketu petim mjestom osigurale vizu za dodatne kvalifikacije - godinu dana kasnije uspjele su otići korak dalje. Na kvalifikacijskom turniru u Ankari Marija Vrsaljko, Anđa Jelavić, Sandra Mandir, Ana Lelas, Mirna Mazić, Iva Ciglar, Jelena Ivezić, Antonija Mišura i ostale naše djevojke napravile su pravo čudo i po prvi puta u povijesti plasirale su se na Olimpijske igre.

'Presretna sam, još uvijek ne mogu vjerovati i još uzbuđena', nakon plasmana na OI kazala je naša ponajbolja igračica, 23-godišnja Zadranka Marija Vrsaljko (visoka je 198 cm!) s kojom je kao djevojčicom jako puno na individualnoj tehnici radio legendarni zadarski košarkaš Emilio Kovačić.

Kao i svim ostalim djevojkama naporni treninzi i mukotrpan trud se isplatio i sada u London idu potpuno neopterećene plasmanom. Podsjetimo, Hrvatska je ždrijebom uvrštena u skupinu A u kojoj su još zlatne s OI 2008. SAD, Angola, Kina, Češka i Turska.

U skupini B nalaze se Australija, Brazil, Kanada, Francuska, Rusija i domaćin Velika Britanija.

Kao i u muškom turniru iz svake skupine dalje u četvrtfinale idu po četiri najbolje iz svake skupine.

Na pitanje mogu li u tako snažnoj skupini izboriti četvrtfinale Vrsaljko je rekla:

'Mi smo izuzetno kvalitetan i karakteran sastav, prava smo djevojačka klapa. Iskreno, ne fali nam ni htijenja ni motiva. Dosta nam je jaka skupina i bit će naravno poprilično teško, ali nikada se ne zna.'

Najveći favorit za zlato je naravno američki ženski Dream Team koji predvode redom zvijezde WNBA lige kao što su Candace Parker, Diana Taurasi, Sue Bird, Tamika Catchings, Swin Cash, Seimone Augustus i druge.

Zaista će biti zanimljivo vidjeti hoće li naše djevojke biti impresionirane košarkašicama SAD-a ili će igrati opušteno i neće dozvoliti da im primjerice zakucavanje iz igre fenomenalne Parker 'odreže noge'.

U svakom slučaju, ženski Dream Team testirat će mogućnosti naših djevojaka koje će biti itekako motivirane da svima dokažu kako nisu slučajno ušle među 12 najboljih ekipa.

Dodajmo kako su na prošlim OI djevojke, kao i njihovi kolege, do zlata otišle u velikom stilu sa savršenim skorom 8:0!