VELIKA ŠTETA

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić definitivno prekrižen; trener Chelsea Thomas Tuchel objasnio kako to jednostavno nije moguće

24.04.2021 u 13:28

Bionic
Reading

Veznjak Chelsea Mateo Kovačić propustit će prvu utakmicu polufinala Lige prvaka (utorak, 21 sat) protiv Real Madrida nakon što se nije uspio oporaviti od ozljede

Definitivno ništa od hrvatskog okršaja u Madridu. I dok se Realov veznjak Luka Modrić brzo oporavio od problema s leđima to nije uspjelo nogometašu Chelsea Mateu Kovačiću koji nije zaliječio tetivu.

Naš reprezentativac je prije manje od dva tjedna na treningu zadobio ozljedu uoči uzvratne četvrtfinalne utakmice Chelsea s Portom te uz taj propustio još dva ogleda.

Postojala je šansa da bi mogao biti spreman za prvi dvoboj s bivšim klubom Realom, ali hrvatski reprezentativac ipak nije dobio utrku s vremenom.

'Mateo Kovačić još uvijek nije spreman. Mislim da mu se možemo nadati u utakmici protiv Fulhama (1. svibnja), a za susret u Madridu mislim da to nije moguće. Fulham je za njega realan cilj', otkrio je Tuchel koji je tako ostao bez važne karike u sredini terena.

  • +7
FC Porto - FC Chelsea, Liga prvaka, 7.4.2021. Izvor: EPA / Autor: JOSE MANUEL VIDAL

Kovačić je za Chelseaja u svim natjecanjima upisao 137 nastupa, a prije ozljede, kod novog trenera Thomasa Tuchela, započeo je u prvom sastavu 14 od 17 utakmica, a u samo jednoj od njih nije zaigrao ni minute.