IMA SE, MOŽE SE

Lionel Messi se opet počastio milijunskim poklonom; njegova rastrošnost još je jedan pokazatelj zašto su klubovi jurnuli prema Superligi

24.04.2021 u 07:53

Bionic
Reading

Barcelonin nogometaš Lionel Messi je prema nekim navodima američkih medija kupio još jednu luksuznu, namještenu nekretninu u Miamiju

Argentinska zvijezda nije isključila mogućnost da kad jednom završi s nogometom u Europi, karijeru nastavi u MLS-u, a kao sigurna destinacija nameće se Inter Miami u kojem je jedan od ulagača David Beckham.

Messi je prije dvije godine za pet milijuna dolara kupio luksuzni stan u Porsche Design Toweru u Miami Beachu, a kako piše portal za poslovanje s nekretnimama The Real Deal, Barcelonin ofenzivac povećao je svoje carstvo nekretnina novom luskuznom kupnjom i to opet u gradu na Floridi.

Riječ je o stanu s četiri spavaće sobe, četiri kupaonice i pogledom na more u jedinstvenoj zgradi Sunny Isles Beach u blizini centra Miamija. Spomenuta zgrada ima pogled od 360 stupnjeva, a stan 511 četvornih metara unutarnjeg prostora i 195 četvornih metara terase. Ova nekretnina ima hladnjak za vino od 1000 boca, šest bazena, spa, fitness centar, studio za jogu, dječju igraonicu, profesionalnu kuhinju, bar sa šampanjcem i vinski podrum.

Tvrtka koja je kupila stan zove se Celromalina LLC, a prema medijima povezana je s Messijevom obitelji. Argentinska zvijezda je za kupnju navodno iskeširala 7,3 milijuna eura.

Još jedan milijunski poklon Messija za sebe je na tragu onome što je nedavno govorio predsjednik La Lige Javier Tebas kada je govorio o sve većoj potrošnji klubova na plaće igrača što ih dovodi u financijske probleme.

'Moj stav je uvijek bio jasan. Nisu problem prihodi, nego racionalizacija troškova. Oni govore da je problem što prihodi nisu toliki da igrači umjesto šest imaju sedam Ferrarija. Problem je distribucija. Superliga bi bila kraj La Lige. Zašto bismo mijenjali nešto što raste? Da bismo zadovoljili pohlepu pojedinaca koji žele kupiti još neki Lamborghini?', rekao je Tebas.

Kao što možete sami zaključiti, u ovoj priči nije riječ o automobilima nego nekretninama, ali sve se svodi na isto, igrači za luksuz u kojem uživaju stalno trebaju visoke prihode, a njihov nezasitni apetit klubovi sve teže namiruju pa neki od njih tako pokreću projekte poput Superlige.