GJERGJA ZA TPORTAL.HR

Hrvatski trener o preminulim sportašima: Zavladala je panika!

15.05.2015 u 12:30

Bionic
Reading

Vijest da je 20-godišnji danski košarkaš Rasmus Larsen, inače igrač belgijskog Charleroija, pronađem mrtav u svom stanu, podigla je na noge sve ljubitelje sporta u Europi. Ta vijest šokirala je i našeg trenera koji vodi Oostende Darija Gjergju

Podsjetimo, Rasmus Larsen pronađen je mrtav u svojem domu u belgijskome gradu Charleroiju, a iako je taj nadareni košarkaš uredno prošao sve liječničke testove, poznata je informacija da se u posljednje vrijeme žalio na bolove u ramenu.

'Ta vijest je šokirala baš sve u Belgiji i zavladala je nekakva panika jer su, kao što je poznato, u manje od 20 dana umrla trojica mladih sportaša – dvojica nogometaša (riječ je o Martensu i Nicotu, op.a.) i sada košarkaš. Ono što je nejasno u ovoj priči oko Larsena jest činjenica da je bio potpuno zdrav momak. Upravo sam saznao da se radi obdukcija jer još nije poznato što se točno dogodilo. Prema mojim informacijama sumnja se da mu je zakazalo srce', u jednom dahu ispričao je za tportal.hr Gjergja, inače odnedavno jedan od pomoćnika u reprezentaciji Hrvatske Velimiru Perasoviću

'Danas je vrhunski sport težak fizički rad, ali ova posljednja tri smrtna slučaja bit će prekretnica jer će, po mom mišljenju, svi klubovi morati provodi puno detaljnije liječničke preglede igrača koje potpisuju. Vjerojatno će reagirati i Vlada jer je cijela zemlja uzdrmana ovim tragedijama... Moram reći kako su u Belgiji redoviti pregledi svake tri do četiri utakmice, tako da je ovaj posljednji slučaj još uvijek misterij', dodao je Gjergja koji prati što se događa i u hrvatskoj košarci.

'Znam da je Zadar upisao pet pobjeda u nizu i da su konačno financijski prodisali. Za momčad koja je ostala bez dvojice važnih igrača, svakako je velika stvar plasman u ABA ligu. Ta financijska injekcija u klubu igračima je u glavi napravila tzv. klik. Prognoza? Cedevitu ne može ugroziti ni jedna momčad jer imaju kvalitetu, iskustvo te uz to dovoljno rotacija. U ritmu kojim se igra, teško ih netko može ugroziti pa stoga u Ciboni i Zadru moraju biti realni da je to trenutačno – tako', završio je Gjergja, rođeni Zadranin koji s posebnim emocijama prati KK Zagreb, klub koji je zamalo izborio nastup u ABA ligi i koji vodi Danijel Jusup, trener za kojeg će Gjergja reći kako je od njega 'jako puno naučio'. Upravo zato često voli ponavljati rečenicu kako 'svaki igrač koji ima priliku raditi s Jusupom pokazuje napredak'.