Mršić za tportal

Hrvatski trener o ozljedi i hitnoj operaciji BiH zvijezde te kakva drama se odvijala u svlačionici: Bio sam u šoku, ovo još nikada nisam vidio!

16.04.2022 u 12:56

Bionic
Reading

Nakon što je bosansko-hercegovački košarkaš Džanan Musa završio na hitnoj operaciji zbog rupture ždrijela, za tportal je o njegovom stanju pričao njegov trener Veljko Mršić

Džanan Musa, najbolji strijelac španjolske ACB lige, ozlijedio se tijekom napadačke akcije u prvom poluvremenu utakmice njegovog Breogana i Manrese. No, u prvi tren nitko nije bio svjestan o kako se teškoj ozljedi radi.

>> Džanan Musa probudio se iz inducirane kome, javili se brat i menadžer; pogledajte trenutak kada je nastradao nesretni košarkaš

Vidjelo se odmah da mu je pomaknut dušnik kada je dobio udarac u vrat. Teško je pričao i kada sam ga pitao jel OK, rekao mi je da može igrati. Na poluvremenu je naš liječnik nekako uspio vratiti dušnik na mjesto i tada nitko nije mislio da je riječ o rupturi. Bilo je dramatično jer je teško pričao, ali ipak je odlučio igrati te je odmah nakon utakmice otišao u bolnicu na pregled. Ubrzo je odlučeno da mora hitno na operaciju zbog rupture... Kada me Džanan navečer nazvao bio sam u šoku o kakvoj se ozljedi radi', kazao je za tportal Veljko Mršić koji je tako pred kraj sezone ostao bez svog najboljeg igrača s kojim je suradnju počeo u zagrebačkoj Cedeviti kada je kao 16-godišnjak počeo igrati u prvoj momčadi.

'Operacija je prošla dobro, izvadili su mu cjevčicu preko koje je disao i ostaje u bolnici desetak dana. Nije bio u induciranoj komi kao što se pisalo nego pod anestezijom, a danas je prebačen s odjela intenzivne njege i sada ga čeka mirovanje barem tri tjedna jer rana mora zarasti. Obzirom da nam sezona završava za četiri tjedna jasno je kako smo ostali bez njega', dodao je Mršić koji je zadovoljan sezonom jer su ostvarili glavni cilj, a to je ostanak u ligi. Uz to su igrali i završnicu Kupa Kralja čime su napravili jedno od najvećih iznenađenja sezone.

Za kraj nas je zanimalo je li Mršić kao igrač koji ima bogato iskustvo, od Cibone preko Italije i Španjolske te kao trener ikada vidio sličnu ozljedu.

'Iskreno, nisam ovakvu ozljedu nikada u karijeri vidio, bilo je svakakvih ozljeda lomova padanja u nesvijest, ali ovako nešto nikada nisam doživio. Nadamo se svi da će se Džanan vratiti još bolji', za kraj je rekao Mršić kojeg ugovor za Breogan veže do ljeta 2023. i već je počeo slaganje momčadi za novu sezonu iako je svjestan kako će zbog manjeg budžeta jako teško zadržati svoje glavne igrače.