VELIKI STIPIĆEV PROPUST

Hrvatski trener izostavio hrvatske igrače i u zadnjoj utakmici ostao bez naslova

12.11.2023 u 11:18

Bionic
Reading

Iako je Riga cijelo prvenstvo držala vrh tablice latvijske lige, u zadnje tri utakmice hrvatski trener Tomislav Stipić dopustio si je dva velika kiksa, te je naslov pripao gradskom suparniku, FS Rigasu

Imala je hrvatska kolonija u Rigi sve u svojim rukama. No, Petar Bosančić i Hrvoje Babec tužni su ove nedjelje otišli na kratki odmor, jer već se 10. prosinca moraju pojaviti na pripremama za novu klupsku sezonu.

Naime, uoči zadnjeg kola, i gostovanja kod Valmiere, njihov je klub imao bod prednosti pred izravnim suparnikom i gradskim rivalom. Za potvrdu naslova, kojeg se čeka od 2020. godine, momčad Tomislava Stipića u zadnjoj utakmici morala je pobijediti.

Međutim, nije dobro krenulo po Rigu. Jer domaćini su poveli u 60. minuti golom Senegalca Ndoyea. Gosti su pokušavali na sve moguće načine preokrenuti rezultata, ali u 90. minuti uspjeli su postići tek pogodak za izjednačenje, a kojeg je zabio Kostarikanac Contreras.

Zanimljivo, u zadnjoj utakmici Stipić nije koristio usluge niti jednog hrvatskog igrača, odnosno braniča Bosančića, ali ni veznjaka Babeca, koji u momčadi ima posebnu ulogu. Jer osim što je najskuplji igrač koji je stigao u latvijsku ligu, Babec je bio i motor ekipe, s 31 nastupom od 36 utakmica.

A da bi sve moglo završiti fijaskom moglo se naslutiti u utakmici 34. kola, kada je Riga na domaćem terenu odigrala mršavih 1.1 protiv uvjerljivo posljednje momčadi lige. I tada se Riga od poraza spasila u zadnjoj minuti, kada je asistent strijelcu Ibericu bio Hrvat Babec.

Moramo dodati da se Stipić tijekom sezone, odnosno nakon svega nekoliko mjeseci olako riješio i usluga Marka Dabre, napadača koji je u 11 utakmica zabio dva gola.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore