PREGAZIO RIVALE

Hrvatski teniski dragulj oduševio osvajanjem turnira!

25.08.2013 u 12:09

Bionic
Reading

Borna Ćorić, perspektivni 16-godišnji hrvatski tenisač i jedan od najboljih svjetskih juniora, uspješno je zaključio sjajni tjedan u turskom Izmiru, gdje je osvojio tamošnji ITF turnir na tvrdoj podlozi

U finalu je Ćorić sa 6-4, 6-4 pobijedio Tuckera Vorstera, tenisača iz Južnoafričke Republike i 711. igrača na ATP ljestvici. Recimo da je Ćorić prije ovog turnira bio 749. igrač na svijetu.

Oba su finalna seta bila vrlo slična budući je Ćorić u ključnim trenucima dionica dolazio do breaka. Oba je puta oduzeo servis 24-godišnjaku kod 5-4, a u drugom je setu to značilo i okončanje meča, te treće slavlje Ćorića na turniriima ITF razine.

Podsjetimo da je u prva dva ovotjedna nastupa u Izmiru Ćorić izgubio samo jedan gem. Potom je u tri seta svladao trećeg nositelja Indijca Ramanathana u četvrtfinalu, te drugog nositelja Australca Propoggiju u polufinalu.

Ove je godine Ćorić igrao polufinala Melbournea i Pariza u juniroskoj konkurenciji, kao i četvrtfinale Wimbledona. U Umagu se pak žestoko borio protiv Horacija Zeballosa koji ga je teškom mukom slomio nakon više od dva sata igre. Čini se da je pred Bornom svijetla budućnost u tenisu...

ITF Izmir, finale:

Ćorić - Vorster (7) 6-4, 6-4