PUT ŠPANJOLSKE

Hrvatski sudac Radović ide na Svjetsko prvenstvo

22.08.2014 u 11:33

Bionic
Reading

Na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Španjolskoj pravdu će dijeliti 38 sudaca iz 28 država svijeta, a među njima se našao i 46-godišnji Dubrovčanin Sreten Radović.

Jedan od najiskusnijih i najkvalitetnijih hrvatskih košarkaških sudaca još je u veljači bio imenovan među 40 kandidata, a sada je potvrđeno da će dobiti priliku po prvi put dijeliti pravdu na Svjetskom prvenstvu, nakon što je to dosad u karijeri činio već na četiri Europska prvenstva.

Dob odabranih sudaca je u rasponu od 27 do 50 godina, s iskustvom od tri do 20 sezona suđenja u FIBA-inim natjecanjima. Svi su suci morali proći rigorozan 20-tjedni program fizičkih priprema, video-analiza, kontrole utakmica i međusobne suradnje, a svoja će znanja još jednom utvrditi tijekom dvodnevnog kampa u Madridu uoči početka Svjetskog prvenstva koje će se odigravati od 30. kolovoza do 14. rujna.

'Ova skupina sudaca pažljivo je birana i osigurat će najvišu razinu suđenja kakvo natjecanja poput Svjetskog prvenstva i zaslužuje', izjavio je Carl Jungebrand, FIBA-in šef za suđenje.

Od sudaca koji pravdu dijele i u regionalnoj ABA ligi, na Svjetskom prvenstvu će suditi srpski dvojac Ilija Belošević i Milivoje Jovčić te Slovenac Matej Boltauzer