FIFA_SP_2018.svg

'okupacija' sočija i adlera

Hrvatski se navijači na plažama Sočija zagrijavaju za večerašnju utakmicu s Rusima

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 07.07.2018 18:47
  • Objavljeno 07.07.2018 u 15:30
Bionic
Reading

Od 20 sati hrvatska nogometna reprezentacija u Sočiju igra četvrtfinalnu utakmicu SP-a protiv domaćina Rusije. Prema svim najavama na stadionu će dominirati domaći navijači, no iz sata u sat sa svih strana svijeta pristiže sve više Hrvata

Interes za četvrtfinalni sraz Hrvatske i Rusije dosegnuo je vrhunac. Samo nekoliko sati prije početka utakmice počelo je navijačko 'ludilo'. Nažalost, u Sočiju naši nogometaši neće imati tako brojnu i bučnu podršku, očekuje se između 4000 i 6000 hrvatskih navijača jer ulaznica za ovu utakmicu više jednostavno nije bilo.

Većinu su, naravno, razgrabili domaćini, ostatak je dobio HNS i te su ulaznice doslovno planule. Oni koji su računali da će ulaznicu kupiti na licu mjesta poprilično su se iznenadili cijenama. Naime, ulaznice za sudar 'zbornaje komande' i Hrvatske na crnom su tržištu dosegnule nevjerojatnu cijenu od čak 2000 eura!

Jasno, bilo je i onih koji su našli nešto jeftinije, no problem je to što naši navijači neće biti grupirani na stadionu, pa bi se njihovo navijanje moglo 'ugušiti' u grotlu olimpijskog stadiona Fišt smještenom u Sočiju nedalekom Adleru.

  • +12
Soči: Navijači se zagrijavaju za utakmicu četvrtfinala SP Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Tijekom dana oba su grada doslovno 'procvala', navijači su se počeli okupljati sa svih strana, kako domaći, tako i naši. Dosta se 'kockica' moglo vidjeti po gradu, ali većinom su dan proveli na plažama jer su osvježenje uoči večerašnje utakmice odlučili potražiti u Crnome moru.