PROGNOZA

Hrvatski rukometaši gube u finalu EURA i to od...

08.01.2014 u 16:45

Bionic
Reading

Rukometni portal Handball-Planet poigrao se prognozama prije početka Europskog prvenstva te smatra da će hrvatska reprezentacija dogurati do finala

Prema njihovu novinaru, za zlato je predodređena Danska koja brani naslov, igra kod kuće, a dodatan joj je motiv to što je to posljednje natjecanje trofejnog izbornika Ulrika Wilbeka.

Nedostaje zlato

Hrvatska je na EP-ima dva puta bila druga (2008., 2010.), dva puta treća (1994., 2012.), a dva puta je ostala s drvenom medaljom odnosno bila je četvrta (2004., 2006.). Znači, šest polufinala, ali nikada do samoga kraja.

Hrvatsku je smjestio na drugo mjesto. U tekstu stoji kako će našu nacionalnu vrstu predvoditi najbolji igrač svijeta Domagoj Duvnjak i da će to biti možda posljednja šansa Vorija i Lackovića (koji je na kraju otpao zbog ozljede) da osvoje jedino zlato koje im nedostaje, jer imaju i olimpijsko i svjetsko. Zaključuje se kako će biti gotovo nemoguće pobijediti Dansku za koju još nisu pronašli 'ključ'.

U daljnjim prognozama Francuska i Španjolska su predodređeni za utakmicu za treće mjesto, za petu poziciju trebali bi se potući Mađarska i Srbija, a za sedmu Švedska i Island.

Za Poljsku i Makedoniju prognozirano je deveto i deseto mjesto, a iza bi trebali završiti Češka i Bjelorusija.

Najlošije kotiraju Austrija, Norveška, Rusija i Crna Gora koje ne bi trebali proći prvu fazu po skupinama.

Danska je Hrvatskoj dužnik s posljednjeg SP-a