KAD OSTAVITE DUBOK TRAG

Hrvatski reprezentativac po kojem su najviše udarali sada igra utakmicu života; potpora stiže sa svih strana...

20.08.2018 u 06:35

Bionic
Reading

Ivan Strinić je pod ugovorom s Milanom, a trenutačno je van terena zbog problema sa srcem. Hrvatski reprezentativac sada proživljava svoju najveću utakmicu života, a potpora dolazi sa svih strana pa tako i od bivšeg kluba

U današnje vrijeme normalno je da nogometaši tijekom karijere promjene nekoliko klubova, a ako želite da vas upamte i nakon što odete nije samo dovoljno da budete vrhunski igrač nego i – sjajan čovjek.

Upravo to je Ivan Strinić, simpatičan 31-godišnjak koji je kroz cijelu svoju karijeru bio suočen s brojnim kritikama, posebice u dresu reprezentacije.

No nikada nije odustao, uvijek je mukotrpno radio i dokazao je da mu je mjesto tu gdje i je – u vrhunskom nogometu. S reprezentacijom je na nedavno završenom SP-u osvojio srebro, usput je potpisao za talijanskog velikana Milan, a sada je suočen s teškom borbom sa zdravljem.

Prisiljen je mirovati do daljnjega jer mu je na rutinskom liječničkom pregledu ustanovljena hipertrofija srčanog mišića, a on je poslije takve dijagnoze ostao optimističan te je poručio da se nada da će se na travnjak vratiti već za mjesec dana. Nadamo se da je u pravu...

  • +15
Ivan Strinić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Dok ne zaigra u Milanu potpora našem lijevom bočnom dolazi sa svih strana, a kada vam brzi oporavak zažele iz bivšeg kluba to znači da ste tamo ostavili trag. I to ne zbog svojih nogometnih vještina, nego i ljudskih osobina.

'Samo naprijed, Ivane! Nadamo se tvom brzom povratku na teren', stoji na društvenoj mreži Napolija u kojem je Strinić igrao od siječnja 2015. do kolovoza 2017.

Nisu ga zaboravili...

Inače, liječnička ekipa HNS-a je u komunikaciji s liječnicima AC Milana te postoji jasan konsenzus oko dijagnoze i načina liječenja, imajući u vidu najbolji interes i sigurnost igrača.

'Radi se o dijagnozi i slučaju kakvih smo već u nogometu imali. Mirovanje od sportskih aktivnosti je odgovarajuća mjera predostrožnosti te će nakon nekoliko tjedana mirovanja biti ponovljen pregled na kojem očekujemo vidjeti pozitivnu reakciju srčanog mišića. Naravno da ćemo situaciju dalje pažljivo pratiti i da će Ivan pritom imati skrb vrhunskih specijalista za ovakva pitanja jer nam je njegovo zdravlje na prvom mjestu', izjavio je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević.