samo za tportal

Hrvatski reprezentativac jedva je dočekao priliku za 'osvetu', a onda povukao 'ručnu': Znam kakav je naš mentalitet...

25.09.2020 u 07:53

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u pravoj su muci, uz teške vremenske uvjete i protiv čvrstog suparnika, ukrajinskog Kolosa, došli do pobjede 2:0 te plasmana u play-off Europske lige. A tamo ih čeka danski Copenhagen, jedna od najvećih skandinavskih momčadi

Rijeka se mučila, ali na kraju i sretno prošla protiv ukrajinskog Kolosa. Escoval i Andrijašević zabili su u produžetku za pobjedu 2:0, iako je u 90. minuti Seleznjev promašio 100-postotnu priliku.

S posebnom pozornošću ta se utakmica pratila i u glavnom danskom gradu, Kopenhagenu, gdje će se sljedećeg četvrtka igrati play-off Europske lige.

FC Copenhagen rutinski je odradio posao protiv poljskog kluba Piast Gliwice, kojeg su Danci pobijedili 3:0. A onda su dvojica hrvatskih nogometaša, Karlo Bartolec i Robert Mudražija brzo odjurili kući, kako bi vidjeli završnicu s Rujevice.

'Grozno kako je kiša pokvarila cijeli događaj. Ono što se Kulenoviću dogodilo, jer lopta je trebala ući u gol, je zbilja nepravda, ali dobro da je Franko bio na pravom mjestu i potvrdio za pobjedu', veselog se glasa javio povremeni hrvatski reprezentativac, 25-godišnji Zagrepčanin Bartolec.

Prije nego smo se osvrnuli na Rijeku, spomenuli smo dvoboj s Poljacima, ali u njemu Bartolec nije igrao.

'Trener nas, mene i Varelu, ionako često mijenja, to jest daje priliku obojici. Ovog ljeta bilo je nekih opcija i ponuda, jer razmišljao sam o promjeni kluba kako bih uhvatio veću minutažu, ali rekao je trener da računa na mene, jer sam mlađi, a i Varela ionako navodno odlazi. No, vidjet ćemo, igrao sam prošlog vikenda u prvenstvu, sada je igrao Varela, pa mislim da je red da za vikend opet igram ja'.

U četvrtak vam dolazi prava poslastica jer sigurno je poseban gušt igrati protiv klubova koje poznajete, iz vaše zemlje?

'Naravno, baš se veselim toj utakmici. A taman prije ždrijeba, čuo sam se s Lukom Capanom i komentirali smo kako bi bilo zgodno da odmjerimo snage. Eto, to se sada i dogodilo'.

Znači, imate prijatelja u redovima Rijeke?

'Imam, imam. Ne samo Capana. U Lokomotivi sam igrao i s Pavičićem, s Frankom Andrijaševićem, s Tiborom Halilovićem. S nekima sam baš jako dobar. S Murićem sam dijelio svlačionicu u Dinamu'.

  • +15
Rijeka - Kolos, 3. pretkolo Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Dok ste nosili dres Lokomotive sigurno ste i igrali protiv Rijeke. Pamtite li te dvoboje?

'Kako ne. Posebno pamtim prvi ogled, jer mi je to bio debi za 'lokose', a igralo se još na Kantridi. Ušao sam umjesto Barbarića, i pri tom sam asistirao za dva gola. Nažalost, izgubili smo 3:2. I sada napokon imam priliku za osvetu (ha,ha, ha)'.

Rijeka je prije par dana ostala bez prvog strijelca Čolaka. Može li to biti olakotna okolnost za vašu momčad?

'Vidjet ćemo. Jer znam da Rijeka ima odlične igrače, i sigurno će naći nekoga tko ga može zamijeniti. Sigurno će to biti čvrsta utakmica, bacit ćemo se na glavu i mi i oni. Jer ulog je velik, odnosno skupine Europske lige'.

Jasno je da respektirate Rijeku, ali kakvi su izgledi u postocima, jer ipak se igra na vašem stadionu?

'Pa u postotku je to nekih 60-40. Za nas, naravno. (ha, ha, ha). Ali ponavljam, znam da će biti teško. Posebno poznavajući hrvatski mentalitet, kada se igrači posebno napale protiv jačih protivnika'.

Treneru Solbakkenu bit ćete svojevrsni šaptač?

'Siguran sam da će me pitati sve što znam o Rijeci, baš kao i naši analitičari. Na meni je da pomognem svom klubu da prođemo dalje, bez obzira na to što mi neće biti drago ako ćemo izbaciti hrvatsku momčad. No, to je profesionalizam', završio je Bartolec.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.