POLU-IRONMAN

Hrvatski predstavnik Andrej Vištica na postolju!

02.06.2015 u 10:53

Bionic
Reading

U subotu se u španjolskom gradu Bilbau održalo peto po redu izdanje triatlona na polu-ironman distanci. Na utrci je nastupio hrvatski predstavnik Andrej Vištica koji je na koncu završio na sjajnom trećem mjestu

Utrka u Bilbau bila je vrlo zahtjevna; nakon plivanja u rijeci Nervion, koja se nalazi u u samom središtu grada, formirala se vodeća grupa od četiri natjecatelja. Hrvatski pedstavnik Vištica je duionici od 1,9 km plivanja završio u drugoj grupi sa nešto više dvije minute zaostatka za vodećima.

Zatim je uslijedila vožnja biciklom… Brdovita biciklistička staza je odgovarala Vištici koji se drugim najbržim vremenom bicikla probio do vodeće pozicije te krenuo na trčanje rame uz rame sa prošlogodišnjim pobjednikom Gustavom Rodriguezom te Rusom Stanislavom Kryilovim.

Za kraj je naravno uslijedilo trčanje gdje se Španjolac pokazao najspremnijim, a hrvatski predstavnik je u konačnici zauzeo sjajno treće mjesto. Samim time što se našao na postolju Vištica je ubilježio još jedan uspješan rezultat:

'Zadovoljan sam utrkom, pogotovo sa prve dvije discipline. Za bolji rezultat je nedostajalo svježine jer se nisam stigao u potpunosti oporaviti od utrke u Riminiju šest dana ranije', kazao je nakon utrke Vištica.