Énard otišao

Hrvatski odbojkaši ostali bez izbornika; razlog je ponuda koja se ne odbija, ali...

16.02.2024 u 13:03

Bionic
Reading

Cédric Énard više nije izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacije, objavio je u petak Hrvatski odbojkaški savez (HOS)

Nakon što je od Turskog odbojkaškog saveza dobio ponudu koja se ne odbija u razgovoru s čelnicima našeg odbojkaškog saveza izašlo mu se u susret i sporazumno je raskinut aktivni ugovor, dodaje HOS.

Énard će tako biti zapamćen kao izvrsni stručnjak koji je odradio sjajan posao posljednje dvije sezone na klupi naše izabrane vrste zamijenivši Talijana Zaninija. Otkako je bio na klupi Hrvatske napravio je doista respektabilne rezultate: dva puta je bio brončani na Final Fouru Zlatne europske odbojkaške lige 2022. i 2023. Na Mediteranskim igrama 2022. osvojeno je prvo mjesto i zlatna medalja, a 2023. na Europskom prvenstvu hrvatska je reprezentacija bila nadomak povijesnog uspjeha. Nažalost, u osmini finala izgubila je od Rumunjske 2-3 nakon čak 133 minute igre. Također, prošle godine Énard je sa svojim klubom BR Volleys iz Berlina osvojio trostruku krunu - Kup, Superkup i Prvenstvo.

'Želio bih se zahvaliti Cédricu Énardu na dvije godine uspješne suradnje, na periodu koji je proveo s nama i nakon Emanuelea Zaninija unaprijedio igru naše muške reprezentacije. Prošlo ljeto smo imali velikih uspjeha u smislu osvajanja brončane medalje na Final Fouru Zlatne lige u Zadru te 10. mjesta na Europskom prvenstvu u Bugarskoj', kazao je Frane Žanić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

'Mislim da je ovo prilika za Cedrica da napravi još jedan iskorak u svojoj odbojkaškoj karijeri, a za Hrvatski savez je to veliko priznanje i nastavak odlične suradnje s Turskim odbojkaškim savezom. Također, bih htio napomenuti da je izbornik turske ženske odbojkaške reprezentacije u ovom trenutku Daniele Santarelli, koji je također svoju reprezentativnu karijeru započeo u Hrvatskoj. Mislim da smo ovim pokazali jedan kontinuitet dobrog izbora trenera, a što se tiče budućnosti i izbora novog izbornika mislim da sigurno nećemo pogriješiti. Nećemo srljati, ali mislim da imamo dovoljno vremena da se nađe najbolje rješenje i napravi kvalitetan plan i program za ovo ljeto', zaključio je Žanić.