nogometna analitika

Hrvatski nogometni savez angažirao jednu od najboljih tvrtki na svijetu, a oglasio se i Kustić: Stručni stožer je impresioniran

29.09.2022 u 12:29

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez dogovorio je ekskluzivnu suradnju s inovativnom GaTa platformom tvrtke SportsDynamics, jednom od vodećih svjetskih platformi za nogometnu analitiku, priopćio je HNS

Ugovor je potpisan za razdoblje trajanja Svjetskog prvenstva u Kataru, s ambicijom nastavka suradnje u budućnosti ako se ista pokaže uspješnom. Odabirom HNS-a za svog ekskluzivnog partnera, SportsDynamics vodio se nogometnim, tehnološkim i financijskim kriterijima, imajući za krajnji cilj podržati nacionalni savez koji najnaprednije promišlja svoju budućnost.

'Hrvatski nogometni savez uvijek nastoji osigurati najbolje moguće uvjete za našu reprezentaciju i stručni stožer. To uključuje i mogućnost korištenja najnovijih tehnologija po pitanju video i analize podataka. Sretni smo što smo postigli dogovor s tvrtkom SportsDynamics jer je naš stručni stožer impresioniran mogućnostima i tehničkim prednostima koje pruža njezina platforma. Radujemo se zajedničkoj suradnji kako bismo maksimalno iskoristili potencijal naših igrača i momčadi", rekao je predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.

Koliko će to koštati HNS nije poznato no činjenica jest kako GaTa platforma tvrtke SportsDynamics, kao jedna od vodećih svjetskih platformi za nogometnu analitiku, pruža trenerima i video analitičarima pregršt prilagodljivih inovativnih dinamičkih vrijednosti, temeljenih na praćenju podataka.

SportsDynamics je tvrtka sa sjedištem u Parizu koja se bavi sportskom analitikom koristeći patentiranu tehnologiju, razvijenu u okviru Francuskog nacionalnog centra za znanstvena istraživanja (CNRS).

SportsDynamics sportskim franšizama i medijima omogućava korištenje prilagođenih dinamičkih vrijednosti za bolje razumijevanje komponenti igre, a bez mijenjanja postojećih procesa.GaTa platforma tvrtke SportsDynamics omogućava analitičarima i trenerima stvaranje, vizualizaciju i preuzimanje, u bilo kojem formatu, prilagođenih i inovativnih dinamičkih vrijednosti.

  • +51
Austrija - Hrvatska, Liga nacija, 25.9.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA