PRVI KORAK ZA POLJSKU

Hrvatski nogometni biseri do teške pobjede

03.09.2015 u 17:54

Bionic
Reading

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija napravila je u Koiprivnici prvi korak prema završnici Eura 2017. u Poljskoj

Hrvatski igrači u uzrastu U21 pod vodstvom izbornika Nenada Gračan uspješno su započeli kvalifikacijski ciklus za 'mali Euro' koji će se sljedećeg proljeća održati u Poljskoj. U Koprivnici su golom Antonija Milića svladali vršnjake iz Gruzije s 1:0, te upisali tri boda u skupini sa Španjolskom i Švedskom (te Gruzijom, Estonijom i San Marinom) u kojoj im sustav natjecanja stavlja imperaiv borbe za prva dva mjesta. Na Euru opet nastupa tek 12 selekcija...

Hrvatska je u Koprivnici bila bolja momčad, no nije uspjela dvoboj privesti mirnom kraju. Poveli su domaćini iz prve izrađene prilike koja je došla u 23. minuti. Kolar je dao prizemnu loptu kroz srce kaznenog prostora, a ona pronalazi Antonija Mića koji ju sprema pod gredu.

Pet minuta kasnije Pašalić i Halilović su imali izgledne prilike, no nisu uspjeli zabiti, a još nekoliko propuštenih prigoda moglo im se vratiti kao bumerang da sebično gostujuće krilo u 71. minuti srećom nije upropastilo kontru u situaciji 2 na 1. zatim je umalo pogodio Rog, pa je Kolar zabio, ali iz zaleđa, i u nadoknadi Pašalić je pogodio okvir gruzijskog gola.

Iznimno talentirana generacija tako je upisala prva tri boda, a u ponedjeljak ih čeka gostovanje u Tartuu kod nepredvidljive Estonije. maine, Estonci su odigrali već dvije utakmice doma. Nisu uspjeli svladati San Marino (0:0), no protiv Španjolske (0:2) su odolijevali do 82. minute kada su 'pukli'. S ta tri boda Hrvatska bi imala idealan start i prve natruhe 'poglede prema Poljskoj'.