psk_2

BORBA I NA TRIBINAMA

Hrvatski navijači danas bi mogli doživjeti nešto što već dugo nisu

Bionic
Reading

Hrvatska i Albanija ove srijede od 15 sati na Volksparkstadionu u Hamburgu igraju utakmicu 2. kola B skupine na Euru. Obje su reprezentacije u prvom kolu poražene, te je jasno da će se na terenu voditi žestoka borba za tri boda

No, žestoka borba mogla bi se voditi i na tribinama, jer prema svim informacijama, na stadionu kapaciteta 49.000 mjesta, albanskih bi navijača moglo biti barem jednak broj kao i hrvatskih. Ako ne i više. Jer kako se procjenjuje hrvatskih bi moglo biti 15-ak tisuća, a albanskih koja tisuća više.

Razlog tome je i što su hrvatski navijači u fokusu imali utakmice protiv Španjolske u Berlinu, odnosno protiv Italije u Leipzigu.

A to već dugo nismo doživjeli da netko bude brojniji od hrvatskih navijača. Naravno, mislimo na utakmice na tzv. neuralnom terenu.

Atmosfera u Hamburgu večer uoči utakmice Hrvatska - Albanija, 18.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL Sanjin Strukic / Pixsell

Šteta jedino što je 'zagrijavanje' poremetila kiša, jer strašan se pljusak sručio na Hamburg u utorak oko 17 sati. I nije prestajalo padati do kasno navečer.

U suprotnom sigurni smo da bi po ulicama ovog lijepog, lučkog grada već u utorak slušali poznate hrvatske navijačke pjesme. Jer na putu iz Neuruppina u 210 kilometara udaljeni Hamburg vidjeli smo brojne hrvatske registarske oznake, PU, MA, ZG, RI, ZD, OS, VK, ŠI...

  • +24
Atmosfera u Hamburgu večer uoči utakmice Hrvatska - Albanija, 18.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bilo je vozila i s austrijskim, njemačkim i švicarskim tablicama, ali iz kojih su vijorila hrvatska obilježja... Dakle, dio navijača koji su bodrili Vatrene u Berlinu nastavilo je svoj put, vjerujući kako će u Hamburgu imati puno više razloga za slavlje.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal