Igra sezonu iz snova

Hrvatski napadač zbog totalne nogometne egzotike odbio dva europska velikana, a otkrio je i kako mu je pomogao Dejan Lovren

11.01.2020 u 11:45

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Marko Šimić odbio je ponude Az Alkmaara i Fenerbahčea kako bi igrao u indonezijskoj Persiji Jakarti, a prijatelj Dejan Lovren dao mu je savjet vezan za prehranu

Marko Šimić već duže vrijeme ne igra nogomet u Hrvatskoj. 31-godišnji napadač iz Pakraca nekada je nastupao za U-21 reprezentaciju, a u Hrvatski Telekom Prvoj ligi je branio boje Lokomotive i Intera. 2012. godine otišao je u Ferencvaroš, pa u poljski Belchatow i slovensku Muru pa preko Zaprešića u talijanski Pordenone.

Nakon tri godine lutanja po Europi, Šimić je 2015. godine odlučio otići na Daleki istok. Najprije je igrao za tri kluba u Vijetnamu, Bingh Doung, CLB bong da Dong Thap i Long An, potom prešao u malezijski Negeri Sembilan, pa Melaku United.

Potpunu eksploziju talenta i veliku slavu stekao je 2017. godine kada je u prosincu stigao u Persiju Jakartu iz Indonezije. Tamo je ubrzo postao najveća klupska zvijezda. Prošle godine je s Persijom osvojio naslov prvaka, a ove sezone je najbolji strijelac indonezijske lige s 35 zabijenih golova u 39 nastupa. Navijači su ga izabrali i za najboljeg igrača lige.

Šimić je u Indoneziji pronašao svoj mir i drugi dom pa ni ne čudi da je odbio puno veće klubove radi Persije. U nedavno intervjuu za Jutarnji list je otkrio kako je imao ponude Fenerbahčea i AZ Alkmaara, ali ih je odbio i potpisao novi ugovor s Persijom koji mu sada vrijedi do 2023. godine. Šimić je prijatelj s Ivanom Tomečakom i Dejanom Lovrenom, a u istom intervjuu je otkrio i da mu je stoper Liverpoola dao koristan savjet vezan za prehranu.

'Jako pazim na prehranu. Imam svoje restorane u koje idem i tamo već znaju što jedem pa ne dižu buku. Kad smo kod toga, moram spomenuti Dejana Lovrena s kojim se često čujem. Njima je Klopp u Liverpoolu napravio revoluciju u prehrani, a Lovren mi je otkrio neke njihove tajne pa se i ja time vodim', rekao je Šimić pa dodao:

'Radi se zapravo o izbacivanju glutena i laktoze. Crveno meso jako rijetko jedem, što više bijele ribe, čak ne tune i lososa jer se u moru hrane smećem pa su teški za probavu. Kad god zabijem gol me Lovren zeza da je sve to zbog glutena', kroz smijeh prepričava hrvatski napadač.

Za kraj je prepričao i da se čuo s izbornikom Zlatkom Dalićem.

'On mi je bio izbornik u U-21 reprezentaciji s Draženom Ladićem i jako me se dobro sjećaju. Gospodin Dalić me oduševio. Čestitao mi je na uspjesima i golovima i rekao da sve zna i prati, te dodao da mu je žao što nisam u nekoj boljoj ligi. Znate kako je to...', zaključio je Šimić.