IMA MOTIV

Hrvatski napadač prekinuo šutnju: ‘Dalić me nije niti nazvao, da ne idem u Katar saznao sam preko live streama‘

08.02.2023 u 17:25

Bionic
Reading

Napadač Glasgow Rangersa Antonio Čolak za The Scottish Sun rekao je što mu je na srcu vezano uz propuštanje nastupa na Svjetskom prvenstvu

Očekivalo se da će zvijezda Rangersa s klupskim suigračem Bornom Barišićem biti jedan od hrvatskih putnika za Katar. Izbornik Zlatko Dalić je mislio drugačije, a Antonija boli način na koji je sve saznao.

“Nije mi ni telefonirao! Saznao sam putem live streama na TV-u. Ne želim više komentirati to', rekao je Čolak za The Scottish Sun.

Koliko god razočaran zbog izostanka i načina na koji je saznao da ne ide u Katar Čolak je oduševljen uspjehom Hrvatske.

'Sretan sam zbog Hrvatske, zbog onoga što smo postigli za tako malu zemlju. Dobiti još jednu medalju je nevjerojatan uspjeh. Nadam se da ću moći biti dio toga u budućnosti, a to ovisio mojim nastupima u dresu Rangersa. Gledao sam kako Borna i ostali igrači rade sjajan posao. Svi su mi prijatelji, kao ne bih bio ponosan na njih. Slušao sam Barišićeve priče i dobio povlaštene informacije o tome kako je bilo. Također sam morao uzeti njegovu medalju kad se vratio, prilično je teška', izjavio je Antonio.

The Scottish Sun podsjeća kako su izbornika Zlatka Dalića hrvatski novinari tada pitali zašto je izostavio Čolaka.

'Čolak je dobar igrač, poštujem ga i cijenim. Sve smo dobro analizirali, ali iza naše odluke stojim milijun posto. Uzimamo četiri napadača i svaki donosi nešto. Ovo je najpošteniji i najispravniji popis', izjavio je Dalić nakon objave putnika za Katar.

Također navode kako su Bruno Petković iz zagrebačkog Dinama, Andrej Kramarić iz Hoffenheima, Ante Budimir iz Osasune i Marko Livaja iz splitskog Hajduka četiri vrhunska napadača izabrana u momčad, ali ni da ta činjenica ne može ublažili Čolakovu bol zbog izostanka sa Svjetskog prvenstva.

Prije nego što je objavljen sastav Hrvatske Čolak je kao pojačanje pritiglo iz PAOK-a zabio 14 golova za Rangerse uključujući dva ključna protiv PSV Eindhovena u play-off rundi kvalifikacija za Ligu prvaka.

Bila je to sjajna golgeterska forma zbog koje je Čolak vjerovao da će biti u zrakoplovu za Dohu, pogotovo jer je njegova forma bila bolja od nekih igrača koji su bili izabrani, navodi The Scottish Sun.

'Bilo je jako, jako frustrirajuće. Vidio sam se na Svjetskom prvenstvu i bilo bi lijepo imati medalju sada kod kuće kao što je Borna. Bili su tamo neki igrači koji nisu bili ni blizu onog što sam ja imao. Nisu ni igrali Ligu prvaka ili nešto slično. To je samo dio igre. Ponekad ste razočarani, ali morate gledati naprijed, nastaviti raditi i oduprijeti se svemu', rekao je Čolak čija se frustracija povećala kada se ozlijedio neposredno prije pauze za Svjetsko prvenstvo. Sada je odlučniji nego ikad pokazati ono najbolje što može. Iako je svojevremeno rekao da se u dobi od 29 godina boji da će mu Svjetsko prvenstvo 2022. biti posljednja prilika da igra na najvišoj razini, ne gubi nadu.

'I dalje vjerujem da to mogu. U idućim mjesecima reprezentaciju očekuje nekoliko utakmica Uskoro nas čekaju kvalifikacijske utakmice, Liga nacija i zatim Europsko prvenstvo u Njemačkoj za dvije godine. Naravno, radujem se svemu tome. Kad bih mogao biti dio toga, bilo bi nevjerojatno', poručio je Čolak.