NEVJEROJATAN PREOKRET

Hrvatski košarkaši solidni u NBA ligi, ali priča večeri je senzacionalni Luka Dončić

09.12.2018 u 10:20

Bionic
Reading

U NBA ligi odigrano je devet utakmica, pobjede su upisali Bojan Bogdanović, Ivica Zubac i Ante Žižić, a poraze Dario Šarić i Mario Hezonja. No priča večeri je Slovenac Luka Dončić

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović ubacio je 18 koševa (šut 5/13) uz četiri skoka i dvije asistencije u domaćoj pobjedi Indiane 107-97 protiv Sacramenta, dok je Dario Šarić imao učinak od osam koševa, pet skokova i tri asistencije za Minnesotu koja je poražena sa 113-105 na gostovanju u Portlandu.

Mario Hezonja je ubacio 12 koševa te imao pet skokova i jednu asistenciju u porazu njegovih New York Knicksa 112-104 u gradskom derbiju protiv Brooklyn Netsa.

Los Angeles Lakersi su slavili sa 111-88 na gostovanju u Memphisu, a Ivica Zubac je za tri minute u igri imao dva skoka i jednu blokadu.

Priča večeri je ponovno senzacionalni Luka Dončić. Houston je u Dallasu tri minute prije kraja vodio 102-94, a onda se ukazao 19-godišnji Slovenac. Sam je je kreirao niz od 11-0 pogodio tri trice iz različitih situacija, doveo je Mavse u vodstvo koje više nisu ispuštali te su slavili 107-104.

Bila je to deveta uzastopna domaća pobjeda Dallasa. Dončić je završio s 21 poenom i sedam skokova, pratio ga je DeAndre Jordan s 12 i 20 skokova, Wesley Matthews pridodao je 21. Mavsi su slavili bez pomoći ozlijeđenog Dennisa Smitha Jr. Harden je predvodio Rocketse s 35 poena, Paul je ubacio 23 uz osam asistencija.

  • +8
Luka Dončić u NBA ligi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Košarkaši Bostona u noći sa subote na nedjelju slavili su u Chicagu sa 133-77, a tih 56 koševa prednosti je najuvjerljivija pobjeda u povijesti Celticsa, kojom su izjednačili najveću pobjedničku razliku gostujuće momčadi u utakmicama osnovnog dijela NBA lige, te ujedno nanijeli najteži poraz Bullsima otkako postoje.

Već početak utakmice je dao naslutiti u kojem će smjeru ići ovaj dvoboj, jer je Boston u početnih šest minuta napravio seriju 17-0, a Bullsima je za prvi koš iz igre trebalo gotovo sedam minuta. Na poluvremenu je bilo +21 za Celticse, a onda je do kraja dvoboja prednost gostiju samo rasla. Boston je posljednju četvrtinu dobio sa 40-17.

Nedavno postavljeni trener Chicaga Jim Boylen u posljednjih je 21 minutu dvoboja na parket poslao rezerviste, a sve najbolje igrače posjeo na klupu.

Sedmorica igrača Bostona imali su dvoznamenkasti učinak, a predvodio ih je Jaylen Brown sa 23 koša. Učinak karijere imao je njemački centar Daniel Theis sa 22 koša, 10 skokova i pet asistencija, dok je Jayson Tatum postigao 18 koševa.