sad je na sigurnom

Hrvatski košarkaš Miro Bilan izbjegao strahote rata. Napustio je ukrajinski Prometej i vratio se u Dinamo

08.03.2022 u 11:53

Bionic
Reading

Donedavni hrvatski košarkaški reprezentativac Miro Bilan napustio je ukrajinski Prometej i potpisao za Dinamo Sassari

Donedavni hrvatski košarkaški reprezentativac Miro Bilan napustio je ukrajinski Prometej i potpisao za Dinamo Sassari.

Miro je od početka sezone bio u Ukrajini, no mudre odluke vodstva kluba kao i njegove osobne na vrijeme su smjestile njega i obitelj na sigurno.

Bivši igrač Šibenke, Zadra i Cedevite koji je ostvario uspješnu karijeru izvan granica Hrvatske za vrijeme reprezentativne pauze preselio se na pripreme iz Ukrajine u Češku. Većina njegovih suigrača je vjerovala da do rata neće doći pa je ostavila obitelji u Kijevu. On je u Češku poveo obitelj.

Uzeli su stvari za desetak dana, a većinu toga ostavili u kijevskom stanu kojeg su koristili. Sada su sretni da su svi živi i zdravi, ali istovremeno tužni zbog sudbine grada u kojem su se brzo udomaćili.

Dok su košarkaši Prometeja bili na pripremama u Češkoj započeo je rat, a što je više bjesnio postalo je jasno da će doći do odlazaka igrača. Bilan igra u odličnoj formi pa ne treba čuditi da je brzo pronašao novi klub. Točnije stari. Šibenski centar se vratio u Dinamo Sassari u kojem je igrao od 2019. do 2021. i u čijem je dresu osvojio talijanski Superkup.

Bilan je vijest u povratku u Dinamo objavio na Twitteru, a osim što dolazi na poznato mjesto i među poznate ljude u Sassariju ga čeka i jedan Hrvat, suigrač iz Cedevite i reprezentacije - Filip Krušlin.