sve bolji Matej Rudan

Hrvatski košarkaš dobio nagradu koja je dokaz da je na pravom putu; bio je velika nada Cibone i NBA potencijal, ali...

30.01.2023 u 12:33

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški reprezentativac Matej Rudan, koji igra za beogradsku Megu MIS, proglašen je najkorisnijim igračem 17. kola regionalne ABA lige

U uvjerljivoj pobjedi njegovog kluba (106-72) na gostovanju kod zagrebačke Cibone, 208 cm visoki Rudan je za manje od 28 minuta na parketu postigao 21 koš uz šut 7/7 iz igre te 6/7 iz slobodnih bacanja, a imao je i pet skokova, dvije asistencije i jednu blokadu, što mu je donijelo 32 valorizacijska boda.

Za MVP nagradu u obzir dolaze samo igrači iz momčadi koje su ostvarile pobjede, ali od Rudana nitko nije bio bolji ni u poraženim momčadima.

Za 21-godišnjeg krilnog centra - koji je bio velika nada hrvatske košarke i za njega su intrese pokazivali NBA skauti - ovo je prvi naslov najkorisnijeg igrača kola u ABA ligi, a treći je hrvatski košarkaš koji ga je zaradio u ovoj sezoni. Luka Božić (Zadar) je čak triput bio MVP kola (1., 3. i 11.), dok je Dominik Mavra (Split) najbolji bio u 12. kolu.

Nema sumnje kako je Rudan, koji vuče podrijetlo iz Omiša, bio silno motiviran jer je igrao protiv kluba u kojem je igrački stasao i iz kojeg je kao 17-godišnjak otišao u njemački Bayern. No, u Bayernu se nije uspio nametnuti, ali pokazivao je napredak, No, MVO nagrada u dresu Mege pokazuje da je na pravom putu...

Standings provided by Sofascore