problemi za 'barakude'

Hrvatski je izbornik sedam dana prije Eura zabrinut: Neke stvari ne funkcioniraju

28.12.2023 u 10:20

Bionic
Reading

Europsko prvenstvo u vaterpolu počinje 4. siječnja, a Hrvatska prvu utakmicu igra protiv Španjolske (4. siječnja, 20.15 sati, Dubrovnik). 'Barakude' će formu 'brusiti' u Beogradu gdje će odigrati tri utakmice protiv Srbije, a izbornik Ivica Tucak pomalo je zabrinut

Hrvatski vaterpolisti na EP-u brane zlato koje je osvojeno prije dvije godine u Splitu, pripreme su u završnoj fazi jer prva je utakmica na rasporedu već 4. siječnja. 'Barakude' će prvi krug Eura igrati u Dubrovniku - 4. siječnja protiv Španjolske, 6. siječnja protiv Francuske te 8. siječnja s Crnom Gorom. Sve su utakmice u terminu od 20.15 sati.

A prije Eura će 'barakude' u Beogradu odraditi posljednji 'glanc', odigrat će tri pripremne utakmice sa Srbijom. U kakvoj su formi naši igrači i koja su očekivanja uoči početka natjecanja, u razgovoru za HTV otkrio je izbornik Ivica Tucak.

'Mislim da smo puno toga napravili u relativno kratko vrijeme. Neke stvari, koje su bile vidljive da nisu funkcionirale u igri, kroz ove treninge barem uspjeli definirati. Onako kako bi trebale izgledati. Naravno da će prava slika biti kada počnu utakmice', istaknuo je Tucak za HTV te najavio susrete protiv Srbije:

'Želimo još neke dileme razriješiti, da neke stvari u igri pokušamo dovesti na što veći nivo. Nadam se da ćemo EP dočekati potpuno spremni.'

Tucak otkriva da će u završnim danima biti naglasak na individualnim razgovorima i taktičko-tehničkim detaljima...

'Gledat ćemo Španjolsku, našu posljednju utakmicu s njima kada su nas dobili u polufinalu SP-a u Budimpešti. Pokušat ćemo pogreške svesti na što najmanji mogući broj. Moramo biti svjesni da možda igramo protiv najvećeg favorita za naslov, ali mi ne razmišljamo drugačije, idemo na pobjedu. Idemo pokušati pobijediti, hoćemo li uspjeti u tome, vidjet ćemo', kaže izbornik Tucak te naglašava kako njegovi igrači nikako ne smiju podcijeniti ni Francusku, a poglavito Crnu Goru:

'Crna Gora je respektabilna reprezentacija, možda nemaju snagu kao kada su bili prvaci Europe, ali radi se o sjajnoj reprezentaciji', zaključio je izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak.

>> cijeli razgovor pogledajte OVDJE.