RESPEKT SUPARNIKU, ALI...

Hrvatski izbornik dao izjavu koja se nikako neće svidjeti Grcima

17.10.2017 u 15:55

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je ishod ždrijeba dodatnih kvalifikacija za plasman na svjetsku smotru u Rusiji

Naši nogometaši su u utorak u Zürichu za suparnika izvukli Grke, a izbornik Zlatko Dalić smatra kako hrvatska nogometna reprezentacija može preskočiti svoju posljednju prepreku za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

'Puni smo poštovanja prema Grcima. Oni su možda najslabije plasirana reprezentacija u doigravanju, ali moramo biti svjesni da igramo protiv teškog suparnika, pogotovo s obzirom na to da je uzvratna utakmica u Grčkoj. Moramo učiniti sve za pravi rezultat u Zagrebu jer će u uzvratu biti vruće. No, radujem se punom Maksimiru i podršci hrvatskoj reprezentaciji', rekao je.

Kako svladati Grke i osigurati mjesto među svjetskom elitom?

'Puno će toga ovisiti o nama i našoj reprezentaciji', kazao je izbornik najveću istinu oko tvoga dvoboja, odnosno da je sve u našim 'nogama', ali tu izjavu bi suparnici mogli iskoristiti kao dodatnu motivaciju.

'Nadam se samo da ćemo svi biti spremni i zdravi. To mi je najvažnije. Imamo vremena za pripremu utakmice, na nama je sada sve proučiti. Grci imaju iskusnu momčad te njemačkog izbornika koji im donosi borbenost i agresivnost. Igraju čvrsti nogomet koji se temelji na prekidima, uvijek na tijesne rezultate', dodao je Dalić.

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Prvi dvoboj Hrvatske i Grčke bit će odigran u četvrtak, 9. studenoga, na stadionu Maksimir, a uzvrat u Pireju na rasporedu je 12. studenoga. Obje utakmice započet će u 20.45 sati.