Zov milijuna

Hrvatski hit trener dobio ponudu koja se ne odbija; Ivan Leko još prije Nove godine napušta Belgiju i postaje jedan od najplaćenijih naših trenera

26.12.2020 u 17:48

Bionic
Reading

Ivan Leko navodno je dobio jako unosnu ponudu od Guangzhou R&F-a i već idući tjedan napušta Antwerp

Nekadašnji igrač Hajduka, a danas proslavljeni trener Ivan Leko, mogao bi uskoro napustiti belgijski Antwerp i karijeru nastaviti u Kini. Prema pisanju Nieuwsblada Leko je glavni kadnidat za mjesto trenera Guangzhou R&F-a koji je na njegovu adresu poslao ponudu koju je gotovo nemoguće odbiti.

'Ne znam još kako će se sve rasplesti', komentirao je Leko kojem je predsjednik Antwerpa Paul Gheysens čak i zaprijetio:

'Mora pripaziti da zadrži kredibilitet. Mora se pobrinuti da momčad bude spremna za nedjelju i da igrači budu entuzijastični na terenu. Moramo pobijediti. Jednostavno je, ne smije destabilizirati momčad, nego je voditi kako treba. To je najvažnije. Ako ne može on, onda će netko drugi', rekao je Gheysens.

Nieuwsblad piše i kako su Lekini prijatelji otrkili da je ponuda iz Kine jako unosna i da će ju on vrlo vjerojatno prihvatiti. To bi značilo da će mu nedjeljna utakmica protiv Charleroija biti zadnja na klupi Antwerpa i da će već u ponedjeljak preuzeti svoj novi klub.

Guangzhou R&F je prošlog tjedna razmatrao i trenera Lokomotive Gorana Tomića koji je u Kini već radio dio svoje karijere, a jednu sezonu je bio i pomoćnik Sven-Göranu Erikssonu na klupi Shenzhena. Klub je sezonu završio na 11. mjestu, a prihvati li Leko ponudu imat će na raspolaganju nekoliko pravih zvijezda poput nekadašnje zvijezde Tottenhama Mousse Dembelea, bivšeg srpskog reprezentativca Duška Tošića i Nizozemac srpskih korijena Richairija Živkovića.